PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Primăria Constanţa anunţă demararea celei de-a doua etape a procesului de bugetare participativă a municipiului

A doua ediţie a procesului de bugetare participativă a municipiului Constanţa – „Tu decizi pentru Constanţa” a început pe 1 august, proiectele putând fi depuse de persoanele care au vârsta de minimum 16 ani, a anunţat, miercuri, administraţia locală.

Bugetul total este de 5 milioane de lei, iar 650.000 de lei, plus TVA, reprezintă suma maximă ce poate fi alocată unui proiect.

„Proiectele pot fi depuse de persoanele care au domiciliul, reşedinţa, muncesc sau studiază în municipiul Constanţa şi au împlinit vârsta de cel puţin 16 ani. De asemenea, proiecte pot fi depuse şi de asociaţii sau ONG-uri din municipiu. Pentru a depune un proiect, cei interesaţi trebuie să se înregistreze pe platforma online https://tudecizi.primaria-constanta.ro/ sau la unul dintre birourile Primăriei Constanţa, amenajate în cadrul centrului de informare din incinta City Park Mall. Persoanele care au participat la ediţia din 2022 nu mai au nevoie de înregistrare”, se arată în comunicatul transmis de Primăria Constanţa.

Conform sursei citate, domeniile pentru care pot fi depuse proiectele sunt următoarele: mobilitate, accesabilitate şi siguranţa circulaţiei; amenajare spaţii verzi şi locuri de joacă; amenajare spaţii publice (mobilier urban, amenajare piaţete); digitalizare; infrastructură socială; infrastructură educaţională şi culturală; infrastructură de sănătate şi sport; protecţia mediului şi protecţia animalelor.

Etapele de desfăşurare a procesului de bugetare participativă sunt: 1 – 27 august – depunerea proiectelor, 28 august – 29 septembrie – analiza tehnică a proiectelor, 29 septembrie – afişarea listei finale de proiecte eligibile, 1 – 31 octombrie – etapa de vot, 3 noiembrie 2023 – afişarea proiectelor câştigătoare. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE