PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Covasna: Toate unităţile de învăţământ din Sfântu Gheorghe, dotate cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale

Toate unităţile de învăţământ din municipiul Sfântu Gheorghe, inclusiv Clubul Sportiv Şcolar şi Palatul Copiilor, vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale noi, în cadrul unui proiect în valoare de peste 22 milioane de lei finanţat din PNRR.

„Eu cred că este un program foarte important şi va fi o investiţie foarte importantă pentru copiii noştri. Noi ne-am propus să modernizăm toate instituţiile şcolare din oraş şi dincolo de faptul că vor fi modernizate clădirile, prin acest program vor fi şi dotate toate şcolile şi grădiniţele din oraş”, a declarat primarul Antal Arpad.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe, contractul de finanţare a fost semnat în data de 26 iulie, la Bucureşti, de către primarul Antal Arpad şi ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Municipalitatea a arătat că până în luna august 2026 în cadrul proiectului vor fi realizate nouă laboratoare de informatică din tot atâtea unităţi de învăţământ primar, gimnazial, liceal, trei laboratoare de informatică din trei unităţi de învăţământ profesional şi tehnic, două laboratoare de informatică din două unităţi de învăţământ preşcolar, 352 de săli de clasă din 18 unităţi de învăţământ vor fi dotate cu echipamente digitale pentru organizarea învăţării în mediul virtual şi 389 de săli de clasă din 17 unităţi de învăţământ vor fi dotate cu mobilier şi materiale didactice.

De asemenea, 8 laboratoare multidisciplinare în 8 unităţi de învăţământ urmează să fie dotate cu mobilier şi materiale didactice specifice, precum şi cu echipamente digitale, 41 cabinete şcolare vor fi dotate cu mobilier şi materiale sportive, inclusiv echipamente digitale, din care 9 cabinete şcolare, 16 cabinete de asistenţă psihopedagogică, 17 săli de sport, 3 ateliere de practică dotate cu materiale şi echipamente didactice în 3 unităţi de învăţământ profesional şi tehnic şi trei ateliere de practică dotate cu echipamente digitale în trei unităţi de învăţământ profesional şi tehnic.

Valoarea totală a proiectului privind toate dotările cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale la nivelul Municipiul Sfântu Gheorghe se ridică la 22.233.389,79 lei cu TVA inclus, din care valoarea aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR în cuantum de 18.683.520,81 lei fără TVA. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE