PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Olt: CJ a alocat 1,5 milioane lei unor comune ce riscau intrarea în incapacitate de plată

Consilierii judeţeni au aprobat joi alocarea a 1,5 milioane lei pentru localităţile Dobrosloveni şi Ianca, acestea având în derulare proiecte de infrastructură ce trebuie finanţate şi riscând intrarea în incapacitate de plată, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Olt, Marius Oprescu.

Pentru comuna Dobrosloveni a fost alocată suma de 1.000.000 lei, iar pentru comuna Ianca au fost alocaţi 500.000 lei. Administraţia comunei Dobrosloveni a solicitat banii pentru finalizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare, iar Primăria Ianca a solicitat 500.000 pentru decontarea unor cheltuieli generate de înfiinţarea sistemului de canalizare.

„Din fondul rezervă astăzi au fost alocate sume pentru comunele Dobrosloveni şi Ianca, acestea având o situaţie deosebită, ar fi intrat în incapacitate de plată dacă nu le alocăm aceşti bani”, a spus Marius Oprescu.

Preşedintele CJ Olt a menţionat că instituţia va mai aloca bani din fondul de rezervă în toamna acestui an către localităţile care au nevoie de finanţare pentru diverse proiecte, cofinanţări sau datorii.

„Nu există primărie căreia să-i ajungă banii. Eu de când fac administraţie publică, UAT – uri nu numai din judeţul Olt, din ţară în general, în a doua parte a anului au anumite probleme financiare. De asta şi noi astăzi am alocat bani pentru anumite localităţi care riscau să intre în incapacitate de plată. Au solicitat primăriile, în fiecare an noi încercăm să alocăm o sumă de bani in fondul de rezervă din bugetul CJ Olt şi primăriile încep în a doua parte a anului să solicite bani pentru diverse proiecte, cofinanţări, datorii pe care le au şi în general, în septembrie – octombrie alocăm aceşti bani. Cu siguranţă o vom face şi anul acesta”, a conchis Marius Oprescu. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE