PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Buzău: Proiect PNRR de 2 milioane de euro pentru dotarea şcolilor speciale pentru deficienţi de auz şi vedere

Mai multe şcoli speciale din judeţul Buzău, unităţi conexe şi un liceu tehnologic vor beneficia de fonduri nerambursabile în valoare de peste 2 milioane de euro prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru realizarea unor laboratoare de informatică şi de ştiinţe, cabinete de asistenţă psihopedagogică, săli de sport, ateliere de practică şi pentru dotarea cu mobilier specific activităţilor de învăţământ.

Proiectul privind „Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale pentru unele unităţi de învăţământ preuniversitar, precum şi a unor unităţi conexe din Judeţul Buzău”, finanţat prin PNRR, are o valoare totală de peste 9 milioane de lei, sumă de care vor beneficia instituţii de învăţământ special precum Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere, Liceul Tehnologic Special pentru Copii cu Deficienţe Auditive, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Râmnicu Sărat, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională(CJRAE), Palatul Copiilor, cluburile copiilor din judeţul Buzău şi Liceul Tehnologic Lopătari.

„Am avut onoarea să semnăm cel mai important proiect din ultimii 30 de ani pe Educaţie, suma este enormă, aproximativ 1 miliard de euro merge către Învăţământ. CJ Buzău a aplicat pentru şcolile speciale, avem 7 unităţi de învăţământ, licee şi o comunitate care este în dificultate, iar copiii de acolo nu trebuiau să sufere pentru că Unitatea Administrativ Teritorială Lopătari are probleme financiar-administrative. Suma pentru CJ este de aproximativ 2 milioane de euro, aproximativ 120 de clase vor fi reabilitate în totalitate, în premieră, şi copiii cu probleme vor avea laboratoare de informatică dotate la nivelul anului 2023. Vor fi cumpărate mai multe aparate, mobilier”, a declarat preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, citat într-un comunicat de presă.

Un alt proiect derulat de CJ Buzău prin PNRR se referă la achiziţionarea unor autobuze electrice care să deservească şcolile din mediul rural.

„Am aplicat pe un proiect să cumpărăm 60 de microbuze şcolare electrice, CJ şi-a asumat toată cota de cofinanţare destul de mare, aproximativ 7 milioane euro din fonduri proprii”, a mai precizat preşedintele CJ. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE