PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Suceava: CJ a obţinut finanţare de 5 milioane de lei pentru digitalizarea a şapte şcoli speciale din judeţ

Consiliul Judeţean (CJ) Suceava a obţinut o finanţare de aproximativ 5 milioane de lei pentru digitalizarea a şapte şcoli speciale, a anunţat, miercuri, vicepreşedintele instituţiei, Niculai Barbă, după ce a participat, la Guvern, la semnarea unor contracte de finanţare destinate dotării unităţilor de învăţământ preuniversitar şi unităţi conexe, pentru laboratoare de informatică şi de ştiinţe, cabinete şcolare, ateliere de practică şi echipamente IT.

Vicepreşedintele CJ Suceava a precizat că valoarea proiectului depus de administraţia judeţeană este de 4,66 milioane de lei şi va fi finanţat cu fonduri europene prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Potrivit lui Barbă, de aceste fonduri vor beneficia şapte unităţi din subordinea administraţiei judeţene, respectiv Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava, Grădiniţa Specială Fălticeni, Liceul Tehnologic Special Bivolărie, Şcoala Gimnazială Specială „Sf. Stelian” Rădăuţi, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului, Şcoala Profesională Specială Câmpulung Moldovenesc şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava (CJRAE).

Prin proiect vor fi realizate ample investiţii pentru dotarea a patru laboratoare de informatică, peste 200 de săli de clasă, cabinete de asistenţă socială şi ateliere cu mobilier şi echipamente informatice de care vor beneficia peste 1.600 de elevi şi 400 de cadre didactice.

„Vor fi mai multe tipuri de investiţii, în primul rând digitalizarea procesului educaţional, astfel încât vor fi laboratoare de informatică dotate în toate şcolile, inclusiv în unităţile de învăţământ pentru învăţământul profesional şi tehnic şi săli de clasă pentru toate nivelurile, preşcolar, primar, gimnazial şi liceal, dotate cu echipamente IT la standarde moderne”, a spus Barbă.

El a precizat că judeţul Suceava este unul ”de top” în accesarea fondurilor prin PNRR, având deja în implementare trei proiecte în valoare de peste 170 de milioane lei, alte trei proiecte în valoare de 53,3 milioane lei sunt în precontractare şi tot trei proiecte, de 41 de milioane de lei, sunt în evaluare. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE