PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Sector 1: Peste 50 de unităţi de învăţământ vor fi dotate prin PNRR

Peste 50 de unităţi de învăţământ din Sectorul 1 vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale printr-un contract de 41 de milioane lei finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a anunţat, joi, primarul Clotilde Armand.

Ea a scris, pe Facebook, că prin contractul semnat săptămâna aceasta sunt avute în vedere trei grădiniţe, 25 de şcoli gimnaziale, 21 de licee sau colegii şi patru şcoli speciale.

Armand a menţionat că autoritatea locală va scoate din uz mobilierul şcolar vechi, echipamentele IT depăşite şi echipamentele uzate din sălile de sport, va achiziţiona dispozitive de ultimă generaţie pentru atelierele din liceele tehnologice (lăcătuşerie, mecanică, media, poligrafie etc), cabinetele psihopedagogice şi sălile de sport.

Potrivit primarului, 38 de săli de clasă vor fi dotate cu echipamente IT ultramoderne, dintre care cinci pentru unităţi de nivel preşcolar. Ea a menţionat că autoritatea locală va achiziţiona echipamente pentru 608 de săli de clasă/grupă şi pentru 21 de laboratoare de ştiinţe pentru digitalizarea procesului educaţional/de învăţare. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE