PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Neamţ: Finanţare de 39 milioane lei pentru dotarea a 600 săli de clasă din Piatra-Neamţ

Primarul Andrei Carabelea a anunţat, miercuri, că a semnat un proiect în valoare de peste 39 milioane lei pentru dotarea a 600 săli de clasă din Piatra-Neamţ.

„Astăzi, la Palatul Victoria, am semnat cel mai valoros proiect pentru Piatra-Neamţ, din ultimele decenii. Valoros nu doar prin sumă, ci şi pentru că este despre educaţie, despre copiii noştri, despre viitorul oraşului! Aproape 600 de săli de clasă, inclusiv cele de la Palatul Copiilor, vor fi dotate cu echipamente digitale, mobilier, materiale didactice”, a precizat primarul Andrei Carabelea.

Tot în cadrul proiectului, vor fi dotate şi 20 de laboratoare de informatică pentru diverse niveluri de învăţământ, 14 laboratoare de ştiinţe, 38 de cabinete şcolare şi şapte ateliere de practică.

„Prin acest proiect spunem stop investiţiilor făcute din banii părinţilor şi le oferim elevilor condiţii moderne de învăţat, aşa cum e normal şi cum trebuia să se întâmple demult. Nu din ‘fondul şcoli’, din bani adunaţi de la părinţi, ci din fonduri europene”, a adăugat primarul municipiului Piatra-Neamţ.

Proiectul va fi implementat până în septembrie 2024, atunci când toate sălile de clasă ale şcolilor din Piatra-Neamţ vor avea mobilier nou şi echipamente IT. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE