PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Ministrul Dezvoltării – în judeţul Giurgiu: Ţinta tuturor programelor de investiţii pe care le finanţăm este cetăţeanul

Ţinta tuturor programelor de investiţii finanţate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei este cetăţeanul, a declarat, marţi, ministrul Adrian Veştea, în cadrul unei vizite de lucru pe care efectuat-o în judeţul Giurgiu, unde s-a întâlnit cu autorităţile publice locale din judeţ, pentru a discuta despre proiectele finanţate prin programele coordonate de MDLPA.

„Ţinta tuturor programelor de investiţii pe care le finanţăm este cetăţeanul, prin urmare efortul nostru de dezvoltare încearcă să acopere cât mai multe localităţi din toate judeţele României. Avem nevoie de servicii publice de calitate, de la alimentare cu apă potabilă, sisteme de canalizare, locuinţe, drumuri modernizate, alimentare cu gaze naturale, până la o infrastructură medicală şi de învăţământ modernă, eficientizată energetic şi sigură din punctul de vedere al vulnerabilităţii la riscul seismic”, a afirmat ministrul Dezvoltării, citat într-un comunicat al MDLPA.

În acest context, ministrul Veştea a amintit că MDLPA sprijină consolidarea seismică a clădirilor prin reglementări legislative şi fonduri alocate cu această destinaţie şi le-a solicitat edililor să inventarieze clădirile care prezintă vulnerabilităţi în acest sens, indiferent dacă este vorba de blocuri de locuinţe sau de clădiri publice, precum instituţiile de învăţământ şi unităţile medicale, pentru a accesa fondurile puse la dispoziţie în vederea consolidării acestora.

Pe parcursul vizitei, ministrul a verificat stadiul lucrărilor de modernizare a drumurilor de interes local din localitatea Sfântu Gheorghe, comuna Băneasa, obiectiv finanţat prin Programul naţional de investiţii „Anghel Saligny”.

„Proiectul are o valoare de 5.959.985,41 lei, din care 5.842.778,87 lei sunt alocaţi de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltării, stadiul de execuţie a lucrărilor fiind, în prezent, de 65%”, se spune în comunicat.

Totodată, ministrul a verificat şi stadiul lucrărilor la două obiective finanţate de MDLPA, în comuna Oinacu – o sală de sport nou construită, investiţie în valoare de 10.125.208 lei, respectiv reabilitarea, extinderea, modernizarea şi dotarea unui dispensar uman, investiţie în valoare de 5.192.306 lei. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE