PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Timiş: CJ a primit o finanţare de şase milioane de euro, prin PNRR, pentru o reţea verde de transport

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Alin Nica, a declarat, marţi, că administraţia judeţeană a primit o finanţare de şase milioane de euro, prin PNRR, pentru achiziţionarea de microbuze electrice în 63 de unităţi administrativ-teritoriale care şi-au exprimat interesul în acest sens.

Proiectul vizează asigurarea mobilităţii şcolarilor către unităţile de învăţământ, în special a celor din zone defavorizate din punct de vedere al transportului, dar contribuie şi la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, conform cerinţelor Uniunii Europene. 

„Această iniţiativă, alături de proiectul de amenajare a unor trasee velo, confirmă eforturile noastre de a ne încadra în cerinţele europene de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră. Ne dorim să creăm o reţea de transport verde în judeţ, care să faciliteze accesul elevilor din zonele defavorizate către unităţile de învăţământ”, a explicat preşedintele CJ Timiş, Alin Nica. 

Fondurile care vor reveni judeţului vor fi folosite pentru achiziţia a 27 de microbuze, dintre care 24 cu 16+1 locuri şi trei microbuze cu câte 8+1 locuri. Departajarea comunelor care vor putea să primească noile mijloace de transport se va face în urma îndeplinirii condiţiilor prevăzute în Ghidul apelului şi cu respectarea unor condiţii privind asigurarea exploatării mijloacelor de transport primite.

În perioada următoare se va întocmi documentaţia necesară organizării licitaţiei pentru desemnarea furnizorului mijloacelor de transport. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE