PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Veştea: Ministerul Dezvoltării alocă peste 600 de milioane de lei pentru construirea a 15 cămine studenţeşti

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) are contractate şi în curs de implementare, la nivel naţional, 15 cămine studenţeşti, cu o valoare totală de peste 600 de milioane de lei şi peste 4.800 de locuri de cazare, a anunţat ministrul Adrian-Ioan Veştea, potrivit unui comunicat de presă transmis vineri.

„În cadrul subprogramului Unităţi şi instituţii de învăţământ de stat, Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii, are contractate şi în curs de implementare, la nivel naţional, 15 cămine studenţeşti, cu o valoare totală de peste 607,98 milioane de lei şi 4.853 de locuri de cazare”, a subliniat ministrul Veştea, într-o vizită de lucru la Timişoara.

Oficialul s-a întâlnit cu autorităţile publice locale din judeţul Timiş, pentru a discuta despre proiectele pe care acestea le implementează şi care sunt finanţate prin intermediul programelor coordonate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei şi pentru a verifica stadiul unor proiecte din domeniul educaţiei, dezvoltate prin Compania Naţională de Investiţii.

Astfel, la Universitatea de Vest din Timişoara, ministerul finanţează construirea unui cămin studenţesc cu o capacitate de cazare de 902 persoane în 451 de camere (435 de camere de două locuri şi 16 camere cu un loc), dispuse pe un regim de înălţime S+P+4E+5E parţial. Camerele vor beneficia de condiţii moderne şi vor fi dotate cu grup sanitar propriu, mobilier şi balcon.

„Construcţia este şi cu spaţii comune, precum sală de mese cu o capacitate de 180 de persoane şi două spaţii de co-working cu o capacitate de câte 45 de persoane (acestea pot fi amenajate în funcţie de activităţile necesare – conferinţe, expoziţii, activităţi de lucru sau relaxare pentru persoanele cazate). Totodată, pe fiecare etaj se vor construi şi săli de lectură, săli de mese cu chicinetă, spălătorii, uscătorii, spaţii tehnice şi ascensoare. Proiectul prevede şi amenajarea de alei pietonale şi locuri de parcare pentru autovehicule, motociclete şi biciclete. Valoarea investiţiei este de 138.041.316,35 de lei, iar stadiul actual de execuţie a lucrărilor este de 20%”, precizează sursa citată.

De asemenea, în comuna Ghiroda, MDLPA finanţează construirea unor corpuri de clădire pentru Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara. Proiectul prevede o clădire cu două amfiteatre (240 de locuri), 10 săli de seminarii (cu o capacitate totală de 500 de locuri), centru de conferinţe cu 4 săli (totalizând 730 de locuri), muzeu antropologic (de 150 persoane simultan), centru multicultural (de 400 de persoane simultan), centru expoziţional multifuncţional (de 200 de persoane simultan), bibliotecă, două săli de studiu şi discuţii (de 80 de persoane simultan), 50 de camere de cazare prevăzute cu grupuri sanitare proprii, un spaţiu de servire a mesei pentru 150 de persoane, funcţiuni medicale (bazin didactic acoperit, centru de recuperare cu vestiare şi sală de recuperare/studiu kinetoterapie şi de exerciţii de mobilitate), o sală de sport multifuncţională şi 5 terenuri de sport (2 terenuri de tenis, 1 teren de baschet şi 3 terenuri de minifotbal/handbal). Se vor construi şi un foişor cu o capacitate de 120 de persoane, precum şi un amfiteatru în aer liber pentru aproximativ 400 de persoane simultan. Valoarea investiţiei este de 121.516.282,52 de lei, în prezent fiind finalizată etapa de proiectare. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE