PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Vâlcea: Conducerea CJ vrea să construiască o şcoală „verde” pentru învăţământul profesional special prin PNRR

Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea intenţionează să construiască prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) o nouă şcoală pentru învăţământul profesional special din judeţ, proiectul de hotărâre în acest sens urmând să fie supus votului consilierilor judeţeni vineri.

Potrivit raportului care însoţeşte proiectul, noua şcoală va fi una „verde” şi urmează să fie construită pe un teren din comuna Mihăeşti, pus la dispoziţie cu titlu gratuit pe o perioadă de 99 de ani de autorităţile locale, special pentru relocarea elevilor cu cerinţe educaţionale speciale (CES), în condiţiile în care, în prezent, în judeţ există doar două unităţi şcolare de stat pentru aceşti copii – una la Băbeni, unde învaţă copiii preşcolarii şi cei de la învăţământul primar şi gimnazial şi cealaltă la Costeşti destinată învăţământului profesional.

„La nivelul judeţului Vâlcea există o nevoie stringentă de a construi o nouă şcoală profesională specială, nevoie demonstrată prin datele statistice puse la dispoziţie de Şcoala Profesională Specială Bistriţa, singura de acest tip din judeţul nostru şi care, în prezent, nu mai poate răspunde tuturor nevoilor copiilor cu CES din judeţul nostru. În acest context, Şcoala Profesională Specială Bistriţa are nevoie de construirea şi dotarea corespunzătoare a unui nou spaţiu şcolar, spaţiu ce va contribui la îmbunătăţirea infrastructurii de educaţie pentru copiii cu nevoi speciale şi implicit a procesului educaţional pentru această categorie defavorizată de copii”, se arată în documentul prezentat consilierilor locali.

Iniţiatorii au precizat că proiectul urmează să fie depus spre finanţare prin PNRR, în cadrul apelului lansat de Ministerul Educaţiei „Construirea şi dezvoltarea unei reţele pilot de şcoli verzi”, valoare investiţiei ridicându-se la circa 40 de milioane de lei. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE