PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Arad: Guvernul a alocat 171 milioane lei pentru sisteme inteligente de distribuţie a gazelor naturale în judeţ

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei şi Ministerul Energiei au alocat peste 171 milioane lei pentru 15 sisteme inteligente de distribuţie a gazelor naturale în judeţul Arad.

Ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veştea, a anunţat, joi, printr-un comunicat de presă, că suma a fost alocată prin ordin comun semnat împreună cu ministrul Sebastian-Ioan Burduja.

Alocarea sumei de 171.482.383 de lei este pentru realizarea a 15 sisteme de distribuţie a gazelor naturale, inclusiv a branşamentelor, precum şi a racordului la sistemul de transport al gazelor naturale, în judeţul Arad.

„Aceste sisteme de distribuţie a gazelor naturale li se alătură celorlalte 114, în valoare de 1.307.355.841,41 de lei, din judeţele Alba, Bacău, Braşov, Buzău, Călăraşi, Harghita, Ilfov şi Sibiu, pentru care, la finalul lunii iunie, am semnat ordinele comune împreună cu ministrul energiei”, a precizat ministrul Dezvoltării.

Proiectele vizează atât înfiinţarea de noi sisteme de distribuţie a gazelor naturale, cât şi extinderea şi modernizarea sistemelor existente, prin transformarea în sisteme inteligente de distribuţie a gazelor naturale, iar finanţarea va fi asigurată prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, coordonat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

„Ştiu că aceste investiţii sunt foarte aşteptate de arădeni şi le solicit beneficiarilor să depună documentaţia necesară în platforma electronică investitii.mdlpa.ro, astfel încât să semnăm cât mai repede contractele de finanţare în vederea demarării lucrărilor. De altfel, mâine mă voi afla în Arad, unde voi discuta cu primarii din judeţ despre toate proiectele finanţate prin programele coordonate de Ministerul Dezvoltării”, a menţionat ministrul Veştea.

Prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, sunt alocate 65,5 miliarde de lei pentru extinderea şi modernizarea reţelelor de drumuri, poduri, apă, canalizare şi gaz. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE