PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Covasna: Cantitatea de deşeuri reciclabile colectată în mediul rural, cu 20% mai mare decât anul trecut

Cantitatea de deşeuri reciclabile colectată anul acesta din localităţile rurale din judeţul Covasna a fost cu 20% mai mare decât anul trecut, informează operatorul regional de salubritate Tega S.A. din Sfântu Gheorghe.

Potrivit conducerii societăţii, în cadrul campaniei începute în primăvară şi încheiată luna aceasta, au fost colectate 507.430 kg de sticlă (faţă de 423.454 kg anul trecut) şi 223.240 kg de deşeuri mari (faţă de 185.200 kg colectate anul trecut).

Cantitatea de deşeuri electronice a fost, însă, mai mică, fiind colectate 67.023 kg faţă de 99.277 kg anul trecut.

„Suntem mulţumiţi de creşterea volumului total şi de numărul de persoane la care s-a ajuns în timpul acţiunilor de colectare. Aceste cifre arată că acţiunile de colectare a deşeurilor au devenit mai eficiente, ceea ce este deosebit de important în special pentru obiectele mari, deoarece acestea nu sunt aruncate în râuri sau pe câmp. Campania de colectare a sticlelor, în cadrul căreia schimbăm sticlele şi borcanele pentru bere, este, de asemenea, populară, însă scăderea uşoară a deşeurilor electronice este, de asemenea, firească, în parte pentru că există alte campanii în acest domeniu, dar şi pentru că oamenii au scăpat deja de multe dintre televizoarele şi maşinile vechi şi grele. Important pentru noi este să ajungem la cât mai mulţi oameni: în aceeaşi perioadă a anului trecut, 7.002 persoane au participat la campanie, iar acum avem 8.306 persoane înregistrate pentru colectarea deşeurilor”, a declarat directorul Tega, Mathe Laszlo, citat într-un comunicat de presă.

Următoarea campanie de colectare a deşeurilor reciclabile din mediul rural va începe pe 24 iulie a.c din localitatea Bixad şi va continua apoi în celelalte localităţi în care operează această companie, urmând să se încheie la finele lunii octombrie în localitatea Chilieni. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE