PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Bugetul Bucureştiului pe 2023, rectificat pentru contractarea unui împrumut de până la 156 de milioane de lei

Bugetul Capitalei pe 2023 a fost rectificat pentru contractarea unei finanţări rambursabile de până la 156 de milioane de lei, în vederea refinanţării datoriei publice locale, potrivit unei hotărâri votate în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de vineri.

Actul normativ – adoptat cu 29 de voturi „pentru” şi o abţinere – prevede o majorare de aproximativ 156 de milioane de lei la bugetul Creditelor interne.

Potrivit unei adrese a Direcţiei Generale Management Proiecte cu Finanţare Externă, o hotărâre a Comisiei de Autorizare a Împrumuturilor Locale de joi avizează favorabil contractarea de către Municipalitate a unei finanţări rambursabile de până la aproximativ 156 de milioane de lei „pentru refinanţarea datoriei publice locale, decurgând din rate de capital scadente în semestru II 2023 din finanţările rambursabile contractate direct cu tragerea integrală a acesteia în anul 2023”.

Rectificarea bugetară mai prevede, printre altele, majorări de câte aproximativ 78 de milioane de lei fiecare la subcapitolele Energie termică şi Transport în comun în ceea ce priveşte subvenţiile pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif.

Conform raportului de specialitate al hotărârii, pentru păstrarea echilibrului bugetar, având în vedere necesităţile semnalate de Direcţia Generală de Servicii Publice, precum şi o adresă a Direcţiei Transporturi privind necesitatea majorării sumelor aprobate la subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif la Energie termică şi Transport în comun şi analizei efectuate la nivelul ordonatorului principal de credite, 156 de milioane de lei au fost alocaţi la cele două subcapitole.

În altă ordine de idei, prima şedinţă CGMB de vineri, care avea pe ordinea de zi proiectul de hotărâre ce viza trecerea drumului forestier Vadul Moldovei din Pădurea Băneasa în administrarea Capitalei pentru crearea unei artere deschise circulaţiei publice, nu s-a desfăşurat din lipsă de cvorum. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE