PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Vicepreşedintele CJ Ilfov Ştefan Rădulescu: Proiectul de extindere a reţelei de apă şi canalizare – implementat în proporţie de circa 30%

Proiectul de extindere a reţelei de apă şi canalizare în Ilfov a ajuns la un grad de implementare de aproximativ 30%, însă acesta va creşte având în vedere că a fost semnat contractul de lucrări privind staţiile de apă şi de epurare, a declarat joi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ştefan Rădulescu.

El a atras atenţia, într-o intervenţie la Antena 3, că proiectul de extindere a reţelei de apă şi canalizare în Ilfov nu se poate derula fără fonduri europene, având în vedere că are o valoare de 520 de milioane de euro.

Potrivit lui Ştefan Rădulescu, cele 520 de milioane de euro vor fi investite în 23 de localităţi.

El a precizat că anul acesta reprezentanţii Consiliului Judeţean au semnat finanţarea de 100 de milioane de euro pentru trei localităţi care s-au înscris ulterior în proiect.

Ştefan Rădulescu a punctat că este nevoie de reţele de canalizare pentru a înlocui fosele septice, care nu sunt recomandate.

Conform acestuia, conducerea CJ Ilfov a constituit un grup de lucru pentru reducerea tarifului achitat operatorului serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare.

„Am primit o propunere oficială de la operatorul de apă-canal să reducem cu aproximativ 14% costul pentru apă şi canalizare. (…) Nu este o subvenţie, este practic o reaşezare a preţurilor la apă-canal în tot ce înseamnă hotărâri de consiliu local, judeţean şi tot ce înseamnă parte de acţionariat a societăţii de apă canal, pentru că aceasta este o societate cu acţionariat public”, a adăugat Ştefan Rădulescu. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE