PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Preşedintele CJ Hunedoara: În judeţ vor ajunge un sfert din fondurile alocate prin Mecanismul de Tranziţie Justă

În judeţul Hunedoara vor ajunge, în următorii ani, peste 525 de milioane de euro, adică un sfert din fondurile alocate prin Mecanismul pentru Tranziţia Justă, derulat de Comisia Europeană, ceea ce face ca zona să devină atractivă pentru investitori, a declarat luni preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Laurenţiu Nistor.

„În toate regiunile judeţului, puternic industrializate în trecut, se va investi în domenii de producţie noi, prietenoase cu mediul, spre a deveni competitive la nivel naţional. Nimeni nu va fi lăsat în urmă şi toate zonele judeţului, indiferent că vorbim de Valea Jiului, zona Hunedoara sau zona Bradului, se vor dezvolta armonios pentru a oferi comunităţilor locale un viitor sigur”, a afirmat Nistor.

Prezent la începerea lucrărilor pentru construcţia unei fabrici de aluminiu extrudat în apropierea municipiului Hunedoara, investiţie în valoare de 100 de milioane de euro derulată de o firmă românească, preşedintele CJ a remarcat faptul că investitorii români devin interesaţi de judeţul Hunedoara.

„La Peştişu Mare au demarat lucrările de pregătire a terenului în vederea construcţiei unei capacităţi de producţie care va crea în viitor 250 de locuri de muncă. Este un prim semn că investiţiile noastre în infrastructură, dublate de atragerea de fonduri europene consistente pe diferite axe, sume destinate modernizării judeţului, încep să dea roade. (…) Judeţul Hunedoara şi municipiul Hunedoara încep să devină atractive pentru companiile de producţie. Hunedoara are o veche tradiţie siderurgică, aici funcţionează şi Facultatea de Inginerie, cu specializări adaptate cerinţelor de pe piaţa muncii, cu rezultate excepţionale, inclusiv în domeniul cercetării ştiinţifice”, a menţionat preşedintele CJ Hunedoara.

Mecanismul pentru Tranziţia Justă este un instrument-cheie creat pentru a se asigura că tranziţia către o economie neutră din punct de vedere climatic are loc în mod echitabil şi că nicio regiune nu este lăsată în urmă. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE