PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Bacău: Peste 50 primari din cinci ţări se întâlnesc la Slănic-Moldova în cadrul unui proiect cu finanţare europeană

Peste 50 de primari din cinci ţări se întâlnesc la Slănic-Moldova în cadrul proiectului „Active EUCitizens: Think Global, Act local”, arată un comunicat al primăriei remis, vineri, AGERPRES.

La reuniunea ce va debuta luni, 3 iulie, sunt aşteptaţi 30 de primari din Polonia, Italia, Spania şi Grecia şi 24 de primari din România.

„Proiectul îşi propune să crească interacţiunea directă dintre cetăţeni şi autorităţile locale, să îmbunătăţească procesul de consultare, pentru a consolida sentimentul de apartenenţă la familia europeană. Sperăm, de asemenea, ca aceste interacţiuni cu administraţiile din celelalte ţări prezente la Slănic-Moldova să îmbunătăţească foarte mult comunicarea dintre noi, astfel încât să putem replica în activităţile noastre modelele de bune practici”, a declarat, în comunicatul de presă, primarul staţiunii Slănic-Moldova, Gheorghe Baciu.

„Active EUCitizens: Think Global, Act local” este un proiect-pilot care reuneşte municipalităţi şi organizaţii umbrelă din cinci ţări ale Uniunii Europene.

Proiectul este iniţiat de Asociaţia Naţională a Staţiunilor Balneare şi Balneoclimatice (ANSBBR) din România, este finanţat de Agenţia Executivă Europeană pentru Educaţie şi Cultură prin programul de finanţare „Citizens, Equality, Rights and Values Programme” şi are un buget de 166.500 euro, din care ANSBBR primeşte 60.790 euro.

Întâlnirea de la Slănic-Moldova este a cincea etapă a proiectului şi se va desfăşura în perioada 3-6 iulie.

„Finalizarea acestui proiect va fi urmată de depunerea unui alt proiect care să vizeze dezvoltarea energiei verzi. Avem în vedere utilizarea energiei nepoluante, deoarece majoritatea staţiunilor balneare sunt înconjurate de arii protejate şi au un mediu sănătos, pe care trebuie să-l protejăm în continuare. Urmărim, în egală măsură, şi reducerea costurilor de funcţionare a staţiunilor, deoarece întreţinerea spaţiilor verzi sau a iluminatului necesită cheltuieli foarte mari”, a mai spus primarul Gheorghe Baciu.

Staţiunea Slănic-Moldova pregăteşte şi un proiect de cercetare, care se va derula în mai multe ţări şi care va permite, în final, valorificarea cât mai bună a resurselor naturale, respectiv apele minerale, nămolul sau apa sărată. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE