PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Arad: Centura de Sud-Est a municipiului, proiect de 308 milioane lei, a primit acordul de mediu

Proiectul de construire a Centurii de Sud-Est a municipiului Arad, care se ridică la valoarea de 308 milioane lei, a primit, marţi, acordul de mediu, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Arad, Iustin Cionca.

„Am fost informaţi de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Arad că nu este necesară evaluarea impactului asupra mediului pentru această investiţie. Îmi doresc ca proiectul să decurgă bine în continuare, iar în 2024 să putem deja circula pe noua centură”, a declarat Iustin Cionca.

Preşedintele CJ Arad a adăugat că „proiectul reprezintă construirea ultimului segment al inelului de centură al municipiului”.

„Astfel, Aradul va deveni primul municipiu reşedinţă de judeţ care va avea un inel de centură complet. Scopul investiţiei este fluidizarea traficului în municipiu şi, mai ales, devierea traficului greu, de tranzit, pe această rută ocolitoare, diminuând poluarea cauzată de acesta la nivelul oraşului”, a mai spus Iustin Cionca.

Proiectul segmentului de centură include o şosea de 11 kilometri (dotată cu pistă de biciclete), un pasaj de trecere peste calea ferată (la Vladimirescu) şi un pod peste Mureş (la Fântânele), asigurându-se legătura între DN69 Arad-Timişoara şi DN7 Arad-Deva, dar şi racordarea la Autostrada A1.

Contractul pentru proiectarea tehnică şi execuţia lucrării a fost semnat în octombrie 2022, în prezenţa premierului de atunci, Nicolae Ciucă, când a fost anunţată valoarea investiţiei – 308 milioane de lei.

Licitaţia a fost încheiată tot în toamna anului trecut, iar firma care execută proiectul tehnic şi lucrările este Porr Construct SRL. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE