Instituţia Prefectului va înainta un memorandum către Ministerul Afacerilor Interne (MAI) pentru deblocarea concursurilor de angajare în cadrul Serviciului Juridic, ţinând cont de faptul că din ce în ce mai mulţi angajaţi şi-au dat demisia, personalul existent desfăşurând activităţi inclusiv pe parcursul zilelor de sâmbătă şi duminică din cauza volumului mare de lucru, a precizat reprezentantul Guvernului în teritoriu.
Potrivit prefectului judeţului Buzău, Serviciul Juridic din cadrul instituiei îşi desfăşoară activitatea cu mai puţin de jumătate din angajaţii prevăzuţi în schema de personal, iar ultimele plecări din sistem impun găsirea unor soluţii.
„Au mai plecat oameni de la Serviciul Juridic, două colege au ales să se transfere la Casa de Sănătate, situaţia ne apasă la Juridic, vom face adrese către MAI şi sperăm să intrăm pe un memorandum care să ne permită să reluaăm concursul de angajare. În momentul în care s-au sistat angajările, pe 15 mai cred că a fost, ne-a prins cu un concurs în desfăşurare pe care a trebuit să îl oprim. Aveam şi candidaţi pe posturi, asta arată că totuşi Instituţia Prefectului este atractivă şi cred că dacă putem rezolva situaţia cu concursurile, situaţia se va îmbunătăţi. Pe 14 posturi în total, după plecarea celor două colege vom avea doar şase posturi ocupate cu perspectiva ca încă o colegă să renunţe sau să se suspende. Se pot face de exemplu detaşări, transferuri prin mobilitatea funcţionarului public pe posturile libere şi deblocate sau există varianta memorandumului la nivel de Guvern prin care să se permită prin excepţie concursul de angajare. Astăzi vom transmite adresă către MAI pentru abordarea uneia dintre variante, detaşări sau memorandum pentru deblocarea concursului”, a declarat prefectul judeţului Buzău, Daniel Ţiclea.
Numărul mare de acte administrative, dar şi de documente care stau la baza unor proiecte derulate de primării prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru care angajaţii Serviciului Juridic trebuie să îşi dea avizul, implică un volum mare de muncă. Drept urmare, precizează conducerea Prefecturii Buzău, juriştii instituţiei sunt nevoiţi uneori să lucreze inclusiv în weekend.
„Volumul de muncă îl ştiţi, este un judeţ greu, cu 87 de UAT-uri, cu multă activitate, atât pe Consiliul Judeţean, cât şi pe municipii şi oraşe. Toate UAT-urile îşi desfăşoară proiecte pe fonduri eurpopene, este această efervescenţă în judeţ în general pe PNRR, toată lumea vrea să îşi ateste drumuri, să îşi ateste suprafeţe de teren pe care să desfăşoare proiecte. Nu este uşor şi peste asta este şi proiectul nostru pe PNRR şi toate provocările noastre zilnice. Noi ne străduim, colegii vin şi sâmbata şi duminica, ne străduim să nu cedăm…”, a mai afirmat prefectul Daniel Ţiclea. AGERPRES