PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Iaşi: Finanţare de 84 milioane de lei prin PNRR pentru dotarea a 108 unităţi şcolare din judeţ

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Costel Alexe, a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că au fost semnate acorduri de parteneriat cu 72 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ pentru obţinerea de finanţare în vederea dotării a 108 şcoli prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), în valoare de peste 84 milioane de lei, la care se adaugă TVA de 15,98 milioane de lei.

Conform sursei citate, investiţiile vizează dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a 108 unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţul Iaşi.

„Le mulţumesc tuturor primarilor din judeţul Iaşi care au avut încredere în expertiza colegilor din Consiliul Judeţean Iaşi, reuşind prin acest parteneriat să oferim comunităţii ieşene o oportunitate semnificativă în domeniul educaţiei. Ne-am asumat dotarea grădiniţelor, şcolilor şi liceelor la standarde europene, care să ofere atât elevilor, cât şi dascălilor un mediu inovativ, sigur şi complex în orele de studiu petrecute în unităţile de învăţământ. Cu fiecare astfel de proiect reuşim să ne ducem la îndeplinire obiectivele cu privire la investiţiile care reuşesc să elimine o parte din nevoile resimţite în mediul rural”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe.De asemenea, Consiliul Judeţean Iaşi a obţinut prin acelaşi program alte 6 milioane de lei pentru toate cele şapte şcoli speciale din subordine, dar şi pentru Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională.

„Iaşul a reuşit să absoarbă fonduri impresionante, unice pentru ultimii 30 de ani în ceea ce priveşte dotările în infrastructura şcolară. Având în vedere faptul că au existat şi unităţi administrativ teritoriale care au depus în regim propriu proiecte pe această linie de finanţare, în urma semnării contractelor judeţul nostru va beneficia de 174 milioane de lei doar pe componenta dotări mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale”, a precizat inspectorul şcolar general al ISJ Iaşi, Luciana Antoci.

La rândul său, preşedintele Asociaţiei Comunelor din România (A.Co.R), filiala judeţeană Iaşi, Benoni Moruzi, a apreciat că „proiectele aprobate de Ministerul Educaţiei pentru judeţul Iaşi sunt o dovadă a colaborării eficiente dintre Consiliul Judeţean, unităţile administrativ teritoriale şi Inspectoratul Şcolar Judeţean”.

Preşedintele CJ Iaşi a declarat în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă că în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Iaşi, vor fi supuse aprobării noi proiecte ce vizează investiţiile în sistemul educaţional ieşean. Astfel, 3 milioane de lei vor fi repartizaţi către nouă unităţi administrativ-teritoriale cu destinaţia „Amenajare grupuri sanitare la unităţi şcolare din judeţul Iaşi”.

Conform acestuia, tot prin PNRR – Componenta C15 Educaţie, Reforma 6 va fi depus proiectul „Achiziţia de microbuze electrice pentru elevi în judeţul Iaşi” cu o valoare totală de peste 35 de milioane de lei (inclus TVA). AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE