PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Hunedoara: Peste 500 de milioane de euro vor ajunge în judeţ prin Programul de Tranziţie Justă

Peste 500 de milioane de euro vor ajunge în judeţul Hunedoara prin Programul de Tranziţie Justă (PTJ), Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara încurajând mediul de afaceri să urmărească ghidurile şi apelurile de proiecte care vor fi lansate în perioada următoare.

Programul de Tranziţie Justă este orientat către zonele care au avut de suferit de pe urma închiderii minelor sau rafinăriilor şi are ca obiectiv principal generarea de locuri de muncă durabile şi sigure, precum şi sprijinirea unei diversificări economice durabile din punct de vedere al mediului.

„În judeţul Hunedoara vor ajunge în total 525,7 milioane de euro din totalul de 2,5 miliarde euro alocate celor şase judeţe incluse în program. Suntem pregătiţi să utilizăm în mod coerent şi integrat banii europeni, astfel încât să asigurăm generaţiilor viitoare garanţia accesului la formare şi reconversie profesională, la noi locuri de muncă, să contribuim substanţial la creşterea calităţii vieţii populaţiei în aceste teritorii. Ne asigurăm, conform dezideratului european specific tranziţiei juste, că nu lăsăm pe nimeni în urmă”, a afirmat miercuri, preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor, într-o postare pe pagina de Facebook a instituţiei.

Autorităţile menţionează că vor fi 87 de apeluri de proiecte, iar primele vor viza investiţii pentru dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii care sprijină creşterea durabilă şi crearea de locuri de muncă, prin acordarea de granturi.

CJ Hunedoara a fost implicat direct în elaborarea Planului Teritorial pentru o Tranziţie Justă în Judeţul Hunedoara (PTTJ) începând cu anul 2021, când a început procesul de consultare publică şi au fost făcute primele demersuri în elaborarea acestuia.

PTTJ a fost elaborat de către un Grup de Lucru în care autoritatea centrală care a coordonat procesul de elaborare este Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE). Agenţia de Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) a avut rol de coordonator regional, iar CJ Hunedoara, de coordonator al Grupului de Lucru Judeţean.

Preşedintele CJ Hunedoara a precizat că instituţia pe care o conduce încurajează mediul de afaceri şi pe toţi potenţialii beneficiari să urmărească pagina de internet a MIPE şi a ADR Vest, unde vor fi publicate calendarul apelurilor de proiecte şi ghidurile de finanţare în vederea depunerii unor proiecte de succes, cu impact în dezvoltarea judeţului. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE