Suprafaţa de fond forestier pe cap de locuitor în judeţul Brăila este de 0,10 hectare, faţă de 0,34 hectare la nivel naţional, potrivit unei informări făcute publice de Direcţia Silvică Brăila.
La nivelul judeţului Brăila, suprafaţa totală de fond forestier este de 28.265 hectare. Direcţia Silvică Brăila are în administrare în prezent 23.050 hectare fond forestier, din care proprietatea publică a statului – 22.779 hectare, restul reprezentând proprietate privată pentru care sunt încheiate contracte.
„Fondul forestier al judeţului Brăila ocupă 5,9% din suprafaţa administrativă, pe ţară suprafaţa ocupată cu păduri este de 27,7%, cu mult sub cea europeană a suprafeţelor ocupate cu păduri, care este de 38%. Suprafaţa de fond forestier pe cap de locuitor în judeţul Brăila este de 0,10 hectare, faţă de 0,34 hectare la nivel naţional”, se arată în informarea Direcţiei Silvice Brăila.
Programul de împăduriri pe 2023 la nivelul judeţului Brăila este de 53 hectare de completări, ca urmare a pierderilor de anul trecut. Programul de refacere a plantaţiilor calamitate se va realiza pe o suprafaţă de 104 hectare, iar cel de împădurire a terenurilor prin regenerare artificială pe 203 hectare.
Silvicultorii brăileni mai au în desfăşurare o acţiune de înfiinţare a peste 50 de hectare de perdele forestiere pe raza comunelor Surdila Greci, Surdila Găiseanca, Mircea Vodă şi Traian.
Programul de regenerare a pădurilor s-a realizat, anul trecut, în judeţul Brăila, pe 222 hectare, pentru care au fost folosiţi 276.000 de puieţi forestieri, proveniţi în majoritate din pepiniera proprie a Direcţiei Silvice Brăila, aflată la Lacul Sărat. AGERPRES