PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Centrul de Zi pentru Vârstnici Alba Iulia, reabilitat cu 3,4 milioane de lei

Centrul de Zi pentru Vârstnici din Alba Iulia a fost reabilitat şi dotat printr-o investiţie de 3,4 milioane de lei, acesta oferind „seniorilor” servicii sociale, de kinetoterapie, psihologie, cursuri de limba engleză, cursuri de iniţiere în utilizarea tehnologiei moderne, comunicarea cu ajutorul internetului sau alte dispozitive SMART.

„Prin Centrul de Zi pentru Vârstnici, pe care l-am inaugurat astăzi (marţi – n.r.), Alba Iulia a ales să ofere mai mult şi mai bine bunicilor comunităţii, tocmai pentru a le întoarce măcar puţin din tot ceea ce-au făcut, vreme de o viaţă, pentru oraş. (…). Reabilitarea Centrului, cu o valoare totală de 3,4 milioane de lei, s-a realizat prin dotarea cu echipamente, instalaţii şi mobilier, adaptate nevoilor persoanelor vârstnice şi oferind servicii sociale, de kinetoterapie, psihologice, cursuri de limba engleză, cursuri de iniţiere în utilizarea tehnologiei moderne, comunicarea cu ajutorul internetului sau alte dispozitive SMART”, a transmis, marţi, pe pagina sa de Facebook, primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleşa.

Edilul a adăugat că le doreşte vârstnicilor din Alba Iulia să se bucure de toate facilităţile oferite de noul Centru şi să se simtă aici „mereu acasă, ca într-o familie”.

De aproape două decenii, acest serviciu social, dezvoltat de Direcţia de Asistenţă Socială, este susţinut financiar din bugetul local.

Anul trecut, Centrul a fost inclus de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale pe lista serviciilor sociale modele de bune practici, adresate persoanelor vârstnice.

Centrul a beneficiat de-a lungul timpului de trei proiecte cu finanţare nerambursabilă – în 2004, prin programul PHARE 2001 „Coeziune economică şi socială”; prin POR 2014-2020, prin programul de „Extindere, reabilitare şi modernizare infrastructura serviciul social ‘Centru de zi pentru vârstnici” Alba lulia'”, cu o valoare totală de 2,6 milioane de lei; şi prin POCU 2014-2020, Axa prioritară: Incluziunea socială şi combaterea sărăciei, proiect cofinanţat din Fondul social European, „Seniori activi şi fericiţi prin Centru de zi pentru persoane vârstnice”, cu o valoare de 3,9 milioane de lei. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE