PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Vaslui: Prefectul Daniel Onofrei face apel la populaţie să renunţe la instalaţiile electrice improvizate

Prefectul judeţului Vaslui, Daniel Onofrei, a făcut apel la cetăţeni să renunţe la instalaţiile electrice neautorizate, după ce la un bloc din municipiul Bârlad a avut loc un incendiu cauzat de o astfel de instalaţie electrică improvizată.

Prefectul a subliniat, totodată, necesitatea încheierii de poliţe de asigurare pentru locuinţe de către toţi cetăţenii.

„Comisia formată din specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii a Urgenţă a concluzionat că incendiul a fost cauzat de unele improvizaţii făcute de un locatar de la scara C a blocului respectiv, locatar care a încercat să repare problema intervenind dumnealui pentru stingerea incendiului. A fost cât pe ce să fie rănit, a reuşit să iasă la timp. Solicităm tuturor cetăţenilor, nu numai celor care locuiesc la bloc, să renunţe la a face improvizaţii, pentru că întotdeauna acestea se soldează cu pagube. Atât în primul Comitet pentru situaţii de urgenţă, cât şi în cadrul primului Colegiu Prefectural vom sublinia acest lucru. Totodată, vom trimite către toate UAT-urile informări privind riscurile la care se supun cei care apelează la astfel de improvizaţii. De asemenea, vom face o comunicare pe care o să o postăm pe site-ul Prefecturii în care o să facem apel la cetăţeni să fie foarte atenţi la instalaţii şi la modul în care îşi repară aceste instalaţii. Nu în ultimul rând, o să facem în continuare apel la toţi cetăţenii să-şi încheie şi poliţe de asigurare, pentru că e o sumă mică dar care îţi garantează siguranţa în astfel de situaţii”, a declarat, luni, pentru AGERPRES, prefectul judeţului Vaslui.

Un incendiu puternic a izbucnit, în noaptea de duminică spre luni, la un bloc de locuinţe din municipiul Bârlad, la faţa locului intervenind 75 de de pompieri şi 17 autospeciale din cadrul detaşamentelor Bârlad şi Vaslui şi de la Secţia Huşi din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui. La intervenţie au acordat sprijin reprezentanţi ai Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul SC „Rulmenţi” Bârlad şi echipe de voluntari aflate în coordonarea Primăriei municipiului Bârlad.

Peste 300 de persoane au fost evacuate de pompieri ori s-au autoevacuat. În urma incendiului, o persoană a fost intoxicată şi a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă „Elena Beldiman” Bârlad.

Pompierii militari au intervenit şi pentru protejarea unui depozit de materiale pentru construcţie, aflat la circa nouă metri de incendiu.

Au ars aproximativ 1.000 de metri pătraţi acoperiş din plăci de azbociment pe astereală din lemn şi peste şase tone de materiale combustibile depozitate în pod. Mai multe apartamente au fost afectate.

Intervenţia a fost îngreunată de faptul că în podul cu o lungime de peste 100 de metri nu a existat niciun perete despărţitor, dar şi de vântul puternic. AGERPRES 

ALTE ȘTIRI RECENTE