PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Sălaj: Lucrări de cadastrare pentru peste 3.000 de imobile din nouă comune

Un total de 3.218 imobile din nouă comune din judeţul Sălaj au fost măsurate şi urmează să fie întabulate, după ce rezultatele lucrărilor de înregistrare sistematică realizate la nivel de sectoare cadastrale vor fi afişate, luna aceasta, atât la sediul celor nouă primării din localitate, cât şi pe pagina web a Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), astfel încât persoanele interesate să poată să depune contestaţii sau cereri de rectificare.

„În urma lucrărilor de înregistrare sistematică a proprietăţilor realizate pe sectoare cadastrale în comunele Bănişor, Cristolţ, Plopiş, Sărmăşag, Sâg, Şimleu Silvaniei, Someş Odorhei, Surduc şi Valcău de Jos din judeţul Sălaj au fost identificate 3.218 imobile, cu suprafaţa totală de 1.943 hectare. Lucrările sunt gratuite pentru cetăţeni, iar finanţarea este asigurată din veniturile proprii ale ANCPI, prin Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară (PNCCF)”, se arată, luni, într-un comunicat de presă al OCPI Sălaj.

Documentele tehnice ale cadastrului vor fi afişate în perioada 12 – 20 iunie 2023, la sediile primăriilor din comunele menţionate.

Persoanele interesate au la dispoziţie 60 de zile pentru a depune contestaţii sau cereri de rectificare.

„Cererile de rectificare a documentelor tehnice, în forma prevăzută de lege, însoţite de documentele justificative, pot fi formulate în termen de 60 de zile de la data afişării şi pot fi depuse la sediul primăriei din localitate, transmise prin poştă sau curier, ori prin mijloace electronice, sau formulate în sistemul informatic”, se mai arată în comunicatul menţionat.

Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară (PNCCF) are drept scop înregistrarea gratuită pentru cetăţeni a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri) din România în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară.

Mai multe informaţii despre PNCCF şi despre proiectul „Creşterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în zonele rurale din România” sunt disponibile site-ul ANCPI la adresa: http://www.ancpi.ro/pnccf/. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE