PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Braşov: Finanţare prin PNRR de 13 milioane de euro pentru dotarea şcolilor din municipiu

Primăria Braşov a obţinut o finanţare de 13 milioane de euro, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru dotarea unităţilor de învăţământ cu echipamente digitale, mobilier şi materiale didactice, după ce, la începutul anului, toate şcolile şi liceele din municipiu au au fost dotate cu table interactive.

„Luna aceasta a început cu o nouă veste bună pentru educaţia braşoveană, primăria a obţinut o finanţare în valoare de 13 milioane de euro pentru dotarea grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din oraşul nostru, astfel încât copiii şi cadrele didactice să aibă la dispoziţie cele mai bune condiţii de educaţie. În funcţie de solicitările pe care le-am primit de la fiecare unitate de învăţământ, prin acest proiect vom asigura dotarea sălilor de clasă, a laboratoarelor şcolare, a cabinetelor şcolare, a laboratoarelor de informatică şi atelierelor de practică cu echipamente TIC, mobilier, materiale didactice”, a declarat, vineri, primarul Allen Coliban.

Proiectul, realizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, va asigura dotarea cu echipamente de tehnologie a informaţiei şi comunicaţiilor, mobilier, materiale didactice a celor 64 de unităţi de învăţământ.

Totodată, în cadrul proiectului, în conformitate cu analiza de nevoi realizată la nivelul unităţilor de învăţământ din municipiu şi avizată de ISJ Braşov, este prevăzută înfiinţarea a 47 săli de clasă/grupă, 29 laboratoare, 31 de cabinete (25 cabinete şcolare şi 4 cabinete de asistenţă pedagogică) şi două săli de sport.

Valoarea nerambursabilă solicitată prin proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ preuniversitar din municipiul Braşov” este 63.894.931 lei, fără TVA (75.999.269 lei – TVA inclus). AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE