PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Brăila: CJ accesează fonduri prin PNRR pentru achiziţionarea a 33 de microbuze electrice pentru elevi

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac, a anunţat vineri că instituţia va depune o cerere de finanţare pentru accesarea de fonduri europene în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă în vederea achiziţionării a 33 de microbuze electrice pentru şcolile din judeţ.

„Astăzi am aprobat în şedinţă extraordinară proiectul de hotărâre privind depunerea cererii de finanţare şi am semnat protocoalele de colaborare între CJ Brăila şi Unităţile Administrativ Teritoriale Traian, Galbenu, Gradiştea, Ulmu, Roşiori, Şuteşti, Tudor Vladimirescu, Ciocile, Dudeşti, Frecăţei, Măraşu, Rîmnicelu, Surdila Găiseanca, Vişani, Bărăganul, Bordei Verde, Măxineni, Tichileşti, Cazasu, Ianca, Siliştea, Tufeşti, Zăvoaia, Gemenele, Jirlău, Racoviţa, Stăncuţa, Unirea, Vădeni, Însurăţei, Gropeni, Mircea Vodă şi Romanu”, a scris Chiriac pe contul său de Facebook.

Preşedintele CJ a precizat că proiectul, intitulat „Microbuze electrice pentru un viitor sustenabil al învăţământului din judeţul Brăila”, are o valoare de peste 6 milioane de euro fără TVA şi va fi depus în cadrul apelului „Microbuze electrice pentru elevi”.

„Vom achiziţiona 33 de microbuze cu capacitatea de 16+1 locuri, inclusiv un loc special amenajat pentru persoane cu dizabilităţi. Încărcarea lor va fi asigurată prin staţii amenajate în fiecare comună, această sarcină revenind fiecărei primării din proiect. Vizăm îmbunătăţirea condiţiilor de transport pentru elevi, cu precădere pentru elevii din zonele izolate, cu populaţie scăzută, prin furnizarea de microbuze şcolare electrice, prietenoase cu mediul şi cu un consum energetic redus. Totodată, contribuim şi la obiectivul Uniunii Europene de a reduce emisiile nete de gaze cu efect de seră cu cel puţin 55% până în 2030. După votul de astăzi, Consiliul Judeţean urmează să depună cererea de finanţare şi sperăm ca microbuzele să fie livrate către beneficiari până la finalul anului viitor”, a completat Francisk Chiriac. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE