PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Sector 1: Investiţii de 77 de milioane de lei în sănătate; 40 de milioane pentru Spitalul Elias

Primăria Sectorului 1 va investi în acest an peste 77 milioane lei în domeniul sănătăţii, iar peste 40 de milioane de lei vor reveni Spitalului Universitar de Urgenţă Elias.

„Primăria Sectorului 1 va realiza în acest an investiţii fără precedent în spitalele din această zonă administrativă. Este vorba despre finanţări în cuantum de 85 de milioane lei, din care peste 77 milioane lei sunt destinaţi investiţiilor în infrastructură şi în achiziţionarea de aparatură medicală modernă, iar peste 7 milioane lei pentru cheltuielile de funcţionare, în special pentru plata utilităţilor (apă, canal, electricitate, gaze etc)”, informează primăria, prin intermediul unui comunicat.

La Spitalul Universitar de Urgenţă Elias va fi achiziţionat un RMN ultramodern (15 milioane lei), vor fi reabilitate secţiile şi laboratoarele spitalului (20 de milioane lei), se va achiziţiona echipament pentru chirurgie laparoscopică (2 milioane lei), echipament pentru testare complexă a funcţiei respiratorii (600.000 lei), se va realiza un audit energetic şi proiectarea în vederea reabilitării energetice (2.500.000 lei).

Aproximativ 9 milioane de lei sunt destinaţi modernizării Unităţii de Primiri Urgenţe, a secţiilor ATI şi a blocului operator al Secţiei de Ortopedie III de la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca.

Pentru Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ‘Grigore Alexandrescu’ va fi achiziţionat unui laser dentar de ultimă generaţie pentru terapia ţesuturilor dentare dure (300.000 de lei).

„În acest an, derulăm investiţii record în Sănătate. Demersul nostru vine într-o perioadă în care la nivel central construirea spitalelor regionale a fost abandonată, iar ministrul Sănătăţii a blocat Planul naţional pentru prevenirea şi combaterea cancerului. Facem aceste investiţii după ce am discutat cu cadrele medicale care ştiu cel mai bine care sunt nevoile reale ale spitalelor, pentru a creşte calitatea actului medical”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE