PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Pista Aeroportului Arad va fi refăcută cu finanţare europeană – proiect de 30 milioane lei

Pista Aeroportului Arad va fi refăcută în acest an cu finanţare europeană, proiectul în valoare de 30 de milioane de lei incluzând achiziţia unor echipamente, iar la final baza aeriană va respecta cerinţele internaţionale „privind exploatarea infrastructurii aeroportuare în condiţii de siguranţă şi securitate”.

Conducerea Aeroportului Arad a anunţat, luni, că a fost semnat contractul de finanţare din fonduri europene pentru proiectul „Refacere Cale de rulare Alfa (TWY A)”, cu obiectivul de „creştere a nivelului de siguranţă al pasagerilor pe Aeroportul Internaţional Arad”.

Finanţarea include achiziţionarea unor echipamente de handling la sol (dirijare, curăţare, alimentare, mânuirea bagajelor etc.), respectiv o autospecială de curăţat pista şi un degivror aeronave.

„Vom începe lucrările în septembrie, pentru că în această vară avem curse charter spre Antalya, trei pe săptămână, şi nu putem să lucrăm şi să avem şi zboruri. Termenul de finalizare a investiţiei este la finele acestui an, dar sperăm să terminăm lucrările efective şi achiziţionarea utilajelor până în octombrie, astfel încât să avem timp să terminăm documentaţia şi să facem recepţia finală”, a declarat directorul general al Aeroportului Arad, Ovidiu Moşneag.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad Răzvan Cadar a adăugat că „aceste investiţii sunt necesare pentru a respecta cerinţele europene privind exploatarea infrastructurii aeroportuare”.

„Pentru a avea un statut de aeroport care poate primi curse internaţionale, trebuie să respectăm anumite standarde”, a subliniat Cadar.

În ultimii ani, Aeroportul Arad nu a mai avut curse regulate de pasageri, ci doar curse turistice charter pe timpul verii. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE