PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Suceava: Finanţare de peste 100 de milioane de euro pentru Spitalul de Copii, anunţă preşedintele CJ

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, joi, că s-a finalizat documentaţia pentru investiţia de la Spitalul de Copii, cea mai mare din ultima perioadă derulată în judeţ, în valoare de peste 100 de milioane de euro, ce va fi realizată în curtea spitalului vechi, în zona blocurilor ANL pentru medici, pe o suprafaţă de 5.100 de metri pătraţi.

Flutur a precizat că spitalul va avea şase etaje şi 500 de paturi, dintre care 124 de paturi pentru aparţinători, va exista unitate de primiri urgenţe pentru copii, dar şi locuri pentru internare de zi.

Potrivit preşedintelui CJ Suceava, spitalul de copii va avea dotări de ultimă oră din domeniu, iar în acest nou spital va fi integrată şi Maternitatea Suceava.

„Ne luptăm de mulţi ani pentru acest spital. Documentaţia a fost făcută de Compania Naţională de Investiţii (…) Au fost bătălii de convingere pentru cei care trebuie să deschidă punga şi pentru judeţul Suceava”, a spus Flutur.

El a menţionat că a discutat cu ministrul Fondurilor Europene, care l-a asigurat că sunt şanse să fie obţinută finanţare pentru acest spital şi că Guvernul ar urma să aprobe vineri ordonanţa-cadru de finanţare a acestui tip de proiecte, fiind mai multe investiţii în ţară.

Totodată, Flutur a anunţat că din fondurile CJ Suceava au început lucrările la Spitalul de Oncologie, care va avea 100 de paturi, inclusiv pentru aparţinători, dar şi secţie de boli paliative, investiţia fiind de 10 milioane de euro.

Preşedintele CJ Suceava a spus că, din anul 2009, de când autoritatea judeţeană a preluat Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, s-au făcut investiţii de peste 80 de milioane de euro şi urmează să fie făcute investiţii importante în spitalele de oncologie, copii şi de boli infecţioase.

Flutur a mai spus că instituţia administrativă judeţeană îşi doreşte ca SJU Suceava să devină spital clinic universitar, având deja aprobarea Ministerului Educaţiei şi urmează să obţină aprobare în acest sens şi de la Ministerul Sănătăţii. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE