PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Braşov: CJ Braşov a obţinut 16 milioane lei pentru dotarea a trei spitale în vederea combaterii infecţiilor nosocomiale

Trei proiecte, vizând dotarea cu echipamente prin intermediul cărora să fie redus riscul infecţiilor nosocomiale în trei spitale din Braşov, au fost selectate pentru finanţare prin PNRR, acestea având o valoare totală de aproximativ 16 milioane de lei.

Conform unui comunicat remis vineri de Consiliul Judeţean Braşov, proiectele vizează asigurarea dotărilor cu echipamente prin intermediul cărora să fie redus riscul de infecţii nosocomiale la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie şi Boli Infecţioase şi Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea” Braşov.

Pentru Spitalul de copii, banii obţinuţi – 8,5 milioane de lei – vor fi utilizaţi pentru achiziţionarea a 36 de tipuri de echipamente, între care: analizor automat de urină, extractor acizi nucleici cu 16 poziţii, multiplex PCR, sistem point-of-care, sistem de identificare bacteriană prin spectrometrie de masă, echipament pentru testarea sensibilităţii la antibiotice prin determinarea directă a concentraţiei minime inhibitorii (CMI), cameră de izolare a pacientului cu risc infecţios, echipament mobil automatizat pentru dezinfecţia suprafeţelor cu ajutorul UV-C, mese de operaţii pentru chirurgie generală şi ortopedie, dotate cu unitate de aer steril cu flux laminar focusat.

La Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie şi Boli Infecţioase, prin proiectul cu o valoare de 4 milioane de lei, se vor cumpăra 11 tipuri de echipamente de ultimă generaţie, precum sistem analizor tip PCR pentru gene de rezistenţă microbiană la antibiotice, sistem automat pentru analize de chimie clinică şi imunologie, sistem automat tip MALDI-TOF pentru identificarea de bacterii şi fungi, linie de echipamente pentru determinarea sensibilităţii la antibiotice prin determinarea directă a concentraţiei minime inhibitorii, sistem de sterilizare cu peroxid de hidrogen la temperatură joasă.

Prin proiectul de la Spitalul Clinic de Obstretică Ginecologie, în valoare de 3,4 milioane de lei, vor fi achiziţionate, pentru Laboratorul Secţiei de Neonatologie şi Compartimentul de Sterilizare, 10 tipuri de echipamente, cum ar fi analizor microbiologie, spectometru de masă de tip MALDI-TOF, sterilizator cu plasmă (150-160 litri), sterilizator cu abur (600 litri), maşină de spălat şi dezinfectat instrumentar (298 litri) cu două uşi, linie de echipamente pentru testarea sensibilităţii la antibiotice prin determinarea directă a concentraţiei minime de inhibitori cu incubator.

Valoarea totală a proiectelor privind dotarea spitalelor din subordine, depuse de CJ Braşov pentru a fi finanţate prin PNRR, este de 60,7 milioane de lei. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE