PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Judeţul Dolj a aderat la Reţeaua Economică a Regiunilor celor Trei Mări

Judeţul Dolj este începând de miercuri, în mod oficial, parte a Regiunii Economice a celor Trei Mări, una dintre platformele de cooperare transfrontalieră din Uniunea Europeană.

„Alături de reprezentanţii voievodatelor din Polonia, a municipalităţilor din Lituania şi Slovacia şi a colegilor de la consiliile judeţene din România, am semnat acest acord în calitate de membri fondatori şi le-am urat bun-venit oficialilor regiunilor din Ucraina, care au ales să se alăture obiectivului comun de dezvoltare durabilă a comunităţilor noastre. Scopul pentru care ne-am alăturat Iniţiativei celor Trei Mări este acela de a coopera cu administraţiile regiunilor membre şi de a dezvolta parteneriate menite să contribuie la reducerea decalajului de dezvoltare dintre diferitele ţări ale Europei Centrale şi de Est, în raport cu Europa de Vest”, a declarat preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile.

Potrivit sursei citate, proiectele iniţiate şi implementate în cadrul celor 12 ţări ce alcătuiesc Regiunea celor Trei Mări vor aduce schimburi economice şi culturale, prin demersuri comune şi prin implicare activă în marile iniţiative ale platformei la care au aderat: dezvoltarea infrastructurii, transportului, digitalizării şi inovaţiei, antreprenoriatului, comerţului şi turismului.

Judeţul Dolj, în calitate de unitate administrativ-teritorială cu atribuţii în domeniul dezvoltării regionale, a decis aderarea la Reţeaua Economică a Regiunilor celor Trei Mări, aflându-se printre semnatarii Declaraţiei de la Lublin din 29 iulie 2021.

„Iniţiativa celor Trei Mări este o platformă politică flexibilă şi informală, la nivel prezidenţial, care reuneşte cele 12 state membre ale UE aflate între mările Adriatică, Baltică şi Neagră (Austria, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Slovenia). Obiectivul Reţelei va fi realizat prin: reducerea decalajului de infrastructură în Europa Centrală şi de Est în raport cu Europa de Vest; dezvoltarea cooperării interregionale ca o componentă de guvernare locală a Iniţiativei celor Trei Mări; crearea de instrumente pentru o utilizare mai eficientă a fondurilor europene, a fondurilor naţionale şi a Fondului de Investiţii al Iniţiativei celor Trei Mări etc.”, a mai spus Cosmin Vasile.

Consiliul Judeţean Dolj este reprezentat în Polonia de preşedintele Cosmin Vasile şi de administratorul public al judeţului, Cosmin Durle. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE