PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Hunedoara: Primăria Deva a efectuat plăţile pentru hrana şi cazarea refugiaţilor din Ucraina, pe trimestrul I

Primăria Deva a efectuat plăţile privind decontarea cheltuielilor cu hrana şi cazarea refugiaţilor din Ucraina, suma achitată ridicându-se la 490.280 de lei şi reprezentând contravaloarea costurilor menţionate pe lunile ianuarie, februarie şi martie, a informat joi administraţia locală.

Proprietarii de locuinţe care găzduiesc cetăţeni străini sau apatrizi proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, care nu au depus la timp cererile de decontare, nu au primit sumele solicitate pentru luna în care nu au respectat termenele impuse de lege, precizează sursa citată.

Primăria Deva menţionează că începând din 1 mai 2023, conform OUG 15/2022, cetăţenii străini sau apatrizi aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, pot beneficia de sume forfetare pentru acoperirea cheltuielilor de cazare în cuantum diferenţiat, respectiv 750 lei/lună pentru o persoană singură şi 2.000 lei/lună pentru o familie.

De asemenea, pentru acoperirea cheltuielilor de hrană se acordă o sumă de 600 lei/lună pentru fiecare persoană aflată în situaţia menţionată. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE