PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

ADR Centru: Regiunea Centru a aderat la Reţeaua Economică a Regiunilor celor Trei Mări

Regiunea Centru, prin Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru, a aderat oficial la Reţeaua Economică a Regiunilor celor Trei Mări, potrivit unui comunicat transmis joi AGERPRES.

Acordul de aderare la această organizaţie a fost semnat de către conducerea ADR Centru în cadrul celei de-a treia ediţii a Congresului Iniţiativei celor Trei Mări, care a avut loc, marţi şi miercuri, la Lublin, Polonia.

„Ieri, 17 mai 2023, Regiunea Centru, prin Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, a aderat oficial la Reţeaua Economică a Regiunilor celor Trei Mări, o platformă de cooperare directă a regiunilor şi administraţiilor locale din douăsprezece state din Europa. (…). Scopul reţelei regiunilor este de îmbunătăţire a cooperării inclusiv la nivel local şi regional a administraţiilor din statele membre ale Iniţiativei celor Trei Mări”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, prin această reţea economică se urmăreşte dezvoltarea parteneriatelor în domeniul dezvoltării durabile şi responsabile, facilitarea şi promovarea cooperării transfrontaliere şi internaţionale pentru a consolida coeziunea economică şi socială a ţărilor din această asociere a ţărilor din estul Europei.

„În faţa unei audienţe totale de peste 1.500 persoane, în prezenţa Preşedintelui Poloniei, Andrzej Duda, şi a Premierului Mateusz Morawiecki, în cadrul Congresului Economic al Iniţiativei celor Trei Mări, a avut loc semnarea Acordului de înfiinţare a unei reţele a Universităţilor din cele 12 state membre, România fiind reprezentantă prin Universitatea clujeană ‘Babeş-Bolyai’, precum şi constituirea oficială a Reţelei Economice a Regiunilor celor Trei Mări, fiind semnat de către toţi membrii iniţiatori Acordul de aderare şi Statutul organizaţiei, alături de noii membri ai reţelei, între care şi Regiunea Centru prin ADR Centru”, precizează sursa citată.

Cele 12 state membre ale Iniţiativei Celor Trei Mări sunt Austria, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, Estonia, Lituania, Letonia, Polonia, România, Slovacia şi Slovenia.

„Această Reţea va fi un test important pentru noi toţi, semnatarii Acordului, în calitate de regiuni care cooperează, reprezentând state vecine. În cadrul acestei întâlniri de lucru de la Lublin s-a stabilit un ţel al securităţii, al siguranţei în această reţea. (…). Implicarea noastră, a regiunilor din Europa Centrală şi de Est este vitală pentru a construi o infrastructură de transport şi de aprovizionare, pentru dezvoltarea socio-economică şi creşterea calităţii vieţii celor peste 120 milioane cetăţeni care putem spune că fac acum parte din reţea”, a declarat, potrivit comunicatului, directorul general al ADR Centru, Simion Creţu. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE