PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Sector 2: Proiect de sterilizare gratuită a maximum 500 de câini, adoptat de Consiliul Local

Un proiect de hotărâre ce aprobă implementarea programului pentru identificarea şi sterilizarea gratuită a maximum 500 de câini de rasă comună, cu sau fără stăpân, de pe raza sectorului 2, prin derularea unei campanii de informare şi sterilizare, a fost adoptat de Consiliul Local în şedinţa de luni.

Actul normativ aprobă bugetul aferent implementării programului, în cuantum de 245.000 de lei, reprezentând cheltuieli legate de informare şi servicii de identificare şi sterilizare a maximum 500 de câini de rasă comună, cu sau fără stăpân, de pe raza Sectorului 2, după principiul „primul venit primul servit”.

Componenta de informare vizează aducerea la cunoştinţa publicului larg a faptului că, până la finele anului, Primăria Sectorului 2 va realiza pentru cetăţeni servicii de identificare şi sterilizare pentru un număr maximum de 500 de câini.

Informarea va fi realizată prin mijloace proprii, implicând serviciile publice subordonate Consiliului Local Sector 2 (Poliţia Locală Sector 2, Direcţia Generală Venituri Buget Local Sector 2, Direcţia Generală de Asistenţă Socială Sector 2, Administraţia Domeniului Public Sector 2, Administraţia Pieţelor Sector 2, Direcţia Generală pentru Administrarea Patrimoniului Imobiliar Sector 2, Centrul Cultural Mihai Eminescu) şi departamentele din cadrul aparatului de specialitate al primarului Sectorului 2.

În ceea ce priveşte componenta sanitar-veterinară a programului, cea referitoare la identificare şi sterilizare câini, aceasta urmează să fie realizată prin intermediul unei achiziţii publice de servicii medicale veterinare de către Direcţia Achiziţii. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE