PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Sălaj: Primăria Zalău implementează 30 de proiecte europene în valoare de 342 milioane de lei

Administraţia locală din Zalău are în derulare sau deja finalizate 30 de contracte de finanţare, prin programul Operaţional Regional 2014-2020, în valoare de 342 milioane de lei, fondurile europene reprezentând principala sursă de finanţare a proiectelor de dezvoltare a municipiului.

„În momentul de faţă, Municipiul Zalău este unitatea administrativ-teritorială sălăjeană campioană judeţeană la numărul de proiecte de investiţii derulate prin programul Regio 2014-2020. Prin accesarea de fonduri europene, administraţia locală a implementat numeroase proiecte care vin în sprijinul cetăţenilor, dintre care amintim: reabilitarea energetică a zeci de blocuri de locuinţe, construirea unei creşe, reabilitarea infrastructurii rutiere, modernizarea a patru unităţi de învăţământ, modernizarea şi extinderea iluminatul public din municipiu şi transformarea terenurilor degradate în spaţii de joacă şi spaţii verzi. Prin programul Operaţional Regional 2014-2020, Primăria Municipiului Zalău a semnat 30 de contracte de finanţare în valoare de 342 milioane de lei”, se arată, luni, într-o postare pe contul de Facebook al administraţiei locale.

Potrivit sursei citate, în momentul de faţă, 10 dintre acestea se află în implementare, celelalte proiecte fiind finalizate. De asemenea, administraţia locală are în implementare şi cinci proiecte finanţate din fonduri naţionale.

„Profităm de fiecare oportunitate pentru a dezvolta municipiul Zalău cu bani europeni! Mă bucur că fondurile atrase acoperă domenii precum siguranţa circulaţiei şi fluidizarea traficului, mobilitate urbană, amenajarea de spaţii verzi şi regenerare urbană, creşterea eficienţei energetice pentru clădiri publice şi rezidenţiale şi reabilitarea infrastructurii şcolare. Sunt convins că odată finalizate toate cele 39 de proiecte, respectiv cele 15 care sunt în implementare şi cele 24 pentru care am semnat deja contractele de finanţare, calitatea vieţii în comunitatea noastră va creşte semnificativ”, precizează, în postareaa menţionată, Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE