PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Harghita: Primăria Miercurea-Ciuc a semnat un contract de finanţare cu AFM pentru înlocuirea a peste 2.200 de corpuri de iluminat

Conducerea Primăriei Miercurea-Ciuc a semnat, marţi dimineaţa, un contract de finanţare cu Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), pentru înlocuirea a peste 2.200 de corpuri de iluminat din oraş, consumatoare de energie electrică, cu unele care folosesc tehnologie de ultimă generaţie.

Primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila, a declarat, într-o înregistrare pe Facebook, că proiectul depus are o valoare de 7,8 milioane de lei, din care 5 milioane reprezintă finanţarea acordată de Administraţia Fondului pentru Mediu, iar restul sumei va fi asigurată din bugetul propriu.

Proiectul prevede înlocuirea a 2.240 corpuri de iluminat consumatoare de energie, ceea ce înseamnă 75% din cele 3.275 corpuri de iluminat existente.

„Va fi o licitaţie pentru proiectul tehnic, în următoarea perioadă şi, probabil, anul viitor cu o licitaţie pentru execuţie se va face şi proiectul în sine şi vom putea spune că atunci tot oraşul va avea un iluminat cu tehnologia LED, cu telegestiune, de ultimă generaţie. La ora actuală, 25% din iluminatul public din oraş este acoperit de cea mai nouă tehnologie, tehnologia LED cu telegestiune, marea majoritate”, a spus Korodi Attila.

Acesta a ţinut să adauge că unele dintre corpurile care vor fi demontate se vor folosi pentru extinderea iluminatului public în oraş, pentru creşterea siguranţei cetăţenilor.

„Ceea ce vom recupera ca tehnologie încă acceptabila, viabilă, probabil că vom folosi pentru lărgirea iluminatului public în acele zone în care încă nu avem. Desigur, avem şi anul acesta, cum am avut şi anul trecut, program de lărgire a iluminatului public. Anul trecut şi acum doi ani am alocat câte 450 mii lei, anul acesta avem jumătate de milion de lei şi cu acestea intrăm în câteva străzi în care până acum nu a fost iluminat public şi aşa, pas cu pas, ajungem să lărgim iluminatul public şi să creştem siguranţa publică”, a conchis primarul. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE