PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Braşov: Un număr de 46 de proiecte culturale, finanţate de la bugetul municipiului reşedinţă; unii solicitanţi-acceptaţi cu mai multe propuneri

Un număr de 46 de proiecte propuse de entităţi culturale private vor fi finanţate, anul acesta, de la bugetul municipiului Braşov, suma totală alocată în acest sens fiind de 5,5 milioane de lei.

Patru dintre proiectele declarate câştigătoare au cea mai mare finanţare, de 250.000 de lei, două dintre ele la aria tematică „Proiecte cu caracter repetitiv”: Braşov Jazz&Blues Festival, al Asociaţiei Culturale Fanzin, aflat la a XI-a ediţie, şi Festivalul Zilelor Culturale Maghiare din Braşov „Ţara Bârsei”, al Asociaţiei Maghiarilor din Ţara Bârsei, aflat la a XIII-a ediţie.

Alte două proiecte care au solicitat suma maximă sunt Săptămâna Comediei, ediţia a X-a, al Asociaţiei Culturale Fanzin, la aria tematică „Teatru”, şi JazzUP Peak Fest, al Asociaţiei CultART, la aria tematică „Intervenţie culturală”.

La categoria proiecte mari, cu finanţare între 150.001 – 250.000 de lei, se mai încadrează şi proiectul Bienala Albastră – Bienala Internaţională de Artă Vizuală Braşov 2023 – Oximoron, al Asociaţiei Culturale Artessentia, (suma solicitată fiind de 249.409 lei), LibFest – Târgul de cArte şi experienţe culturale Braşov, al Asociaţiei Culturale Libris Cultural, (suma solicitată fiind de 244.800,30 lei), ambele la aria tematică „Proiecte cu caracter repetitiv”.

La categoria „Proiecte mari” au mai fost declarate câştigătoare: TheatrEscape, al Asociaţiei Art Media Events Studio (suma solicitată: 200.000 de lei), aria tematică „Teatru”, Interactive Toolbox, al Asociaţiei 4 Culture (suma solicitată: 200.000 de lei), aria tematică „Dans”, şi Dracula Film Festival, ediţia a XI-a, un al doilea proiect propus de Asociaţia Culturală Fanzin, (suma solicitată: 185.000 de lei), la aria tematică „Arte vizuale”.

Conform ghidului de finanţare, în cazul proiectelor mari, finanţate cu o sumă între 150.001 şi 250.000 lei, valoarea minimă de cofinanţare din partea solicitantului este de 25%.

„Având în vedere că, în urma perioadei de contestaţii, a fost admis încă un proiect, evenimentul FILAFest – Ediţia a II-a, al Asociaţiei pentru Promovarea Copiilor şi Tinerilor Talentaţi, aflat tot la categoria ‘Proiecte mari’, acesta va putea primi doar o finanţare parţială, respectiv 105.469,18 lei, faţă de 249.950 de lei, cât solicitaseră iniţial”, a precizat, într-un comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

În categoria proiectelor medii, finanţate cu o sumă între 70.001 – 150.000 lei, au fost aprobate 15 proiecte, unele care sunt deja în agenda culturală de mai mulţi ani, altele aflate la prima ediţie. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE