PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Bistriţa-Năsăud: Noua organigramă a primăriei municipiului reşedinţă, votată de consilierii locali, va aduce economii de 3 milioane lei

Consiliul Local Bistriţa a aprobat joi, în şedinţă ordinară, noua organigramă a primăriei, proiect iniţiat de primarul Ioan Turc, prin care, deşi nu se vor face disponibilizări, se vor reduce cheltuielile cu salariile cu aproximativ 3 milioane de lei anual.

Proiectul vizează transformarea unor direcţii în servicii, comasarea unor compartimente, redistribuirea de personal, dar şi eliminarea din organigramă a 47 de posturi de execuţie, care deja erau vacante, iar 26 erau chiar nebugetate (fiind vorba de posturi de medic şi asistenţi medicali din cadrul Direcţiei municipale de sănătate).

Patru directori şi un director adjunct se vor alege cu salarii mai mici, după ce direcţiile pe care le conduceau au fost transformate în servicii.

Primarul Ioan Turc consideră că noua organigramă va duce la eficientizarea activităţii administrative.

„Scopul urmărit prin această reorganizare este acela de a eficientiza activitatea, de a asigura transparenţa şi de a răspunde nevoilor şi aşteptărilor cetăţenilor municipiului Bistriţa, de a atinge noi standarde de performanţă, de a rezolva cât mai prompt problemele comunităţii. Pentru realizarea acestui scop este necesară definirea priorităţilor, dimensionarea instituţiei în funcţie de complexitatea şi dificultatea atribuţiilor, determinarea necesarului de funcţii, prin comasare, desfiinţare, înfiinţare, stabilirea relaţiilor ierarhice şi funcţionale”, a explicat edilul.

Ioan Turc a adăugat că are în vedere, pe viitor, o nouă reducere a organigramei, prin externalizarea unor servicii sau înfiinţarea unor societăţi comerciale, având ca unic acţionar Consiliul Local, care să preia activităţi de tipul administrarea pieţelor, parcări nerezidenţiale, publicitate stradală, spaţii verzi.

Înainte de a fi votată noua organigramă, Primăria Bistriţa avea 1.149 de angajaţi, la o populaţie rezidentă de aproximativ 79.000 de locuitori, iar în noua organigramă sunt prinse 1.097 de posturi. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE