PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Braşov: Şase proiecte de mediu, finanţate de la bugetul pe 2023 al municipiului reşedinţă

Şase proiecte, propuse de organizaţii din domeniul protejării mediului, vor fi finanţate anul acesta de la bugetul municipiului Braşov, toate acestea incluzând cel puţin o activitate dedicată publicului, ce va avea loc în perioada desfăşurării Forumului Oraşelor Verzi, 4 – 10 septembrie.

Proiectele vor beneficia de finanţare nerambursabilă cuprinsă între 100.000 şi 62.000 de lei, bugetul total alocat acestora fiind de 560.331,02 lei.

„Avem nevoie de aceste iniţiative, pentru că atingerea obiectivelor de mediu pe care şi le-a propus Braşovul va aduce beneficii fiecăruia dintre noi. Fie că vorbim de certificarea primului traseu de drumeţie „Best of Europe”, de competiţiile între unităţile de învăţământ sau cele între cafenele şi restaurante pentru colectarea selectivă a PET-urilor, de trainingurile pentru accesarea de fonduri nerambursabile pe proiecte de mediu, cum este „Casa verde”, de crearea unor poteci tematice, de ateliere demonstrative privind managementul separat al deşeurilor sau plantarea de arbuşti, toate îşi aduc contribuţia spre a transforma Braşovul în capitala verde a României şi, de ce nu, a Europei”, a declarat primarul Allen Coliban.

Astfel, vor fi finanţate cu câte 100.000 de lei proiectele propuse de Asociaţia Carpaterra – Poteca Tematică: „Cărările Naturale ale Cetăţuii” – care propune crearea unui traseu temativ interactiv, ce va fi inaugurat în perioada FOV şi ar putea fi inclus în programul „Săptămâna verde” al şcolilor – şi „Adevăr sau reciclare”, al Fundaţiei The Institute, care va organiza o campanie de conştientizare adresată elevilor din Braşov, cu vârsta cuprinsă între 16 şi 18 ani, pe tema managementului deşeurilor.

Cu aproximativ aceeaşi sumă vor fi finanţate proiectele „Iubeşte verdele!”, al Asociaţiei Kastel (99.300 de lei), care vizează organizarea unor competiţii ecologice între unităţile de învăţământ, dar şi între restaurantele şi cafenele din Braşov, organizarea unor ateliere de creaţie din materiale reciclabile şi a unei vânători de comori ecologice, „EcoHunt”, Educaţie şi activism pentru natura urbană a Braşovului, al Propark – Fundaţia pentru arii protejate (99.470 de lei) al cărui scop este de de a implica braşovenii în acţiuni de protecţia mediului, în special în ceea ce priveşte managementul spaţiilor verzi urbane şi Consolid8 Talks, al Asociaţiei Centrul pentru Dezvoltare Durabilă (99.261,02 lei) care va derula o campanie de educare cu privire la efectele schimbărilor climatice.

Cel de-al şaselea proiect câştigător pe programul de mediul al municipalităţii braşovene este Asociaţia Carpatină Ardeleană a Turiştilor SKV, cu proiectul Mobilitate lentă – drumeţie Best of Europe la Braşov, care va fi finanţat cu 62.300 de lei.
Obiectivul acestui proiect este dezvoltarea potenţialului de drumeţie de pe teritoriul municipiului Braşov prin amenajarea unui traseu conform standardelor Asociaţiei Europene de Drumeţie, care iau în calcul mai multe criterii: calea de mers, locurile de odihnă, marcajele etc., astfel încât acest traseu să fie certificat la cel mai înalt nivel – Best of Europe. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE