PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Sibiu: Primăria va cheltui un sfert de milion de lei pentru un sistem de colectare a deşeurilor de pe râul Cibin

Primăria Municipiului Sibiu a anunţat, marţi, că va cheltui peste un sfert de milion de lei pentru „amenajarea unui sistem plutitor pentru reţinerea şi colectarea deşeurilor aduse din amonte de afluenţii râului Cibin, deşeurile fiind astfel oprite şi colectate la intrarea în oraş, în zona Zăvoi”.

„Contractul de lucrări, încheiat SC Terra Building SRL are o valoare de 229.000 de lei şi presupune: realizarea sistemului plutitor de colectare a deşeurilor în lungime de 16 m. Conducta se va instala perpendicular la un unghi de 45 grade pe râul Cibin pentru dirijarea deşeurilor şi algelor către camera de colectare; realizarea unei camere de colectare a deşeurilor pe malul stâng al Cibinului; amenajarea drumului de acces din materiale de balastieră, pentru a permite accesul maşinii de ridicare a deşeurilor dinspre strada Zăvoi către camera de colectare”, se arată într-un comunicat de presă transmis de către municipalitate.

Totodată, comunicatul Primăriei menţionează că această conductă plutitoare de colectare a deşeurilor „reţine eficient” gunoaiele de pe râul care trece prin municipiul Sibiu şi „nu va cauza inundaţii”, în plus „este realizată din materiale care să nu polueze mediul înconjurător”. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE