PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Botoşani: Ajutor financiar de 2.000 de lei acordat de primăria municipiului reşedinţă femeilor însărcinate

Primăria municipiului Botoşani va acorda femeilor însărcinate un sprijin financiar de 2.000 de lei, a declarat marţi, pentru AGERPRES, primarul Cosmin Andrei.

Potrivit acestuia, măsura urmăreşte încurajarea natalităţii, pe fondul crizei demografice cu care se confruntă municipiul Botoşani.

„Avem şi o reală criză demografică. La ultimul recensământ, populaţia a fost de 90.000 de locuitori, faţă de 116.000 cifrele de la precedentul recensământ şi această măsură vine în sprijinul tinerilor care vor să rămână în municipiul Botoşani”, a afirmat Cosmin Andrei.

Proiectul, lansat în dezbatere publică, prevede acordarea unui card, intitulat „Materna Botoşani”, pentru toate femeile însărcinate, cu ajutorul căruia acestea vor putea plăti medicamente şi servicii medicale.

Alimentarea cardului se va face în două etape distincte, în funcţie de anexarea la dosar a documentelor justificative. În prima etapă vor fi viraţi în contul de card 1.000 de lei în perioada prenatală după săptămâna a 10-a de sarcină, iar în etapa a doua ceilalţi 1.000 de lei după săptămâna a 24-a de sarcină.

Plata ajutorului acordat gravidelor se va face prin intermediul Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Botoşani. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE