PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Primăria Capitalei a lansat licitaţie pentru actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă Bucureşti-Ilfov

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că a fost lansată în achiziţie publică actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Regiunea Bucureşti-Ilfov (PMUD).

„Principala componentă a PMUD este modelul de transport, baza de date în timp real cu numărul de oameni care merg dintr-o parte în alta a oraşului. Nu a existat până acum model de transport funcţional, pentru că pe modelul de transport poţi să testezi influenţa pe care diferite investiţii o au asupra traficului. Fără modelul de transport s-a găsit întotdeauna un inginer de trafic care să spună că investiţia nu generează trafic, chiar când era un bloc de 14 etaje pe o străduţă de 7 metri”, a scris primarul general pe Facebook.

Conform anunţului de pe SICAP, valoarea totală estimată a contractului este de 3.300.000 lei, iar durata este de cinci luni. Proiectul va beneficia de finanţare europeană, în cadrul Programului Operaţional Capacitate Administrativă. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 6 iunie. În vederea evaluării ofertelor, componenta financiară va reprezenta 35%, metodologia de implementare a contractului – 26%, iar experienţa experţilor cheie – 39%.

„Obiectivul viitorului contract este de a oferi autorităţii contractante un Plan de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Regiunea Bucureşti-Ilfov, cu analize realiste, complete, coerente, bazate pe un model de transport robust. Acest plan de mobilitate va ilustra viziunea de dezvoltare urbană durabilă, smart şi ecologică prin prisma mobilităţii urbane şi a serviciilor de transport. (…) Obiectivul general al PMUD este crearea şi dezvoltarea unui sistem de transport durabil, care să corespundă aşteptărilor şi nevoilor de mobilitate şi accesibilitate a cetăţenilor şi mărfurilor, în cadrul unui mediu urban atractiv, sănătos şi prietenos cu mediul”, prevede anunţul de pe SICAP.

Ofertanţii trebuie să demonstreze că în ultimii trei ani au prestat şi îndeplinit servicii similare în valoare cumulată de cel puţin 3.300.000 lei, fără TVA.

În iulie 2022, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat o hotărâre privind actualizarea PMUD 2016-2030 şi a portofoliului de proiecte prioritare ale acestei zone, precum şi a modelului de transport ce stă la baza PMUD. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE