PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Sector 6: Licitaţie pentru reabilitarea drumului Valea Largă; valoare estimată – 24,6 milioane lei

Primăria Sectorului 6 anunţă pe SICAP licitaţie pentru servicii de proiectare, asistenţă tehnică şi execuţia lucrărilor în vederea reabilitării drumului Valea Largă.

Valoarea estimată a contractului este 24.610.402 lei, iar licitaţia se desfăşoară prin procedură simplificată. Termen limită pentru primirea ofertelor: 25 mai.

Conform anunţului publicat pe SICAP, drumul Valea Largă are acces din arterele bulevardul Timişoara, respectiv Prelungirea Ghencea, având o lungime de 1.494 ml.

„Drumul investigat este în proporţie de 90% nou, făcând legătura între Valea Cascadelor, implicit bulevardul Timişoara, pornind de la intersecţia celor menţionate şi bulevardul Prelungirea Ghencea. Situaţia actuală a amplasamentului vizat indică faptul ca drumul Valea Largă este în cea mai mare parte nedefinit, traseul nu are platformă carosabilă şi ampriză delimitată. Starea de degradare a drumului este foarte avansată, acesta nefiind amenajat, fapt pentru care beneficiarul, Primăria Sector 6, considera necesară realizarea drumului Valea Largă”, prevede anunţul.

În vederea evaluării ofertelor, componenta financiară reprezintă 70%, termenul de garanţie al lucrărilor – 10%, experienţa profesională – 20%.

Ofertantul trebuie să facă dovada că, în ultimii cinici ani, a executat şi dus la bun sfârşit lucrări de natură şi complexitate similară, cu o valoare cumulată mai mare sau egală cu 23.000.000 lei fără TVA, la nivelul a maximum două contracte.

În august 2021, Consiliul Local al Sectorului 6 a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru realizarea drumului expres Valea Largă, care va face legătura între Prelungirea Ghencea şi bulevardul Timişoara – zona Valea Cascadelor.

Potrivit raportului de specialitate, traficul aglomerat de pe arterele rutiere precum Prelungirea Ghencea şi Valea Oltului creează dificultăţi pentru conducătorii auto şi cetăţenii care locuiesc de-a lungul acestor artere şi în zonele adiacente. De asemenea, dezvoltările imobiliare realizate în ultimii ani în zona drumul Valea Doftanei – Cartierul ANL Brâncuşi – drum Valea Cricovului – drum Valea Furcii au dus la creşterea semnificativă a numărului de locuitori în acest areal.

Proiectul prevedea o lungime a străzii de 1.495 ml, cu o suprafaţă a părţii carosabile de 25.235 mp, trotuare în suprafaţă de 8.758,64 mp, piste de biciclete de 5.980 mp, spaţiu verde în suprafaţă de 9.720 mp, situat între partea carosabilă şi pista de biciclete pe ambele sensuri, precum şi între pista de biciclete şi trotuar.

Miercuri, pe 3 mai, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, semnala că nu a primit avizul de defrişare de la Primăria Capitalei pentru a putea executa lucrările la drumul Valea Largă.

El a scris pe Facebook că în lipsa acestui aviz, care presupune defrişarea a circa 400 de copaci, are două opţiuni: autoritatea locală nu mai face lucrările, respectiv îşi asumă o amendă destul de mare. Edilul menţiona că, pentru fiecare arbore, primăria îşi asumă plantarea a încă zece, în compensare.

Ciprian Ciucu adăuga că munca de până în prezent a fost „fabuloasă” iar costurile mari, că autoritatea locală a contractat şi efectuat un studiu de prefezabilitate; a contractat procedura achiziţie şi a efectuat studiul de fezabilitate pentru exproprierile necesare; a contractat procedura achiziţie şi a realizat studiul de trafic. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE