PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Licitaţie pentru reabilitarea a 7 km de reţea de termoficare, lansată de Primăria Capitalei

Primăria Municipiului Bucureşti a lansat licitaţia pentru reabilitarea a 7,36 km de reţea de termoficare, la o valoare totală estimată de 166.817.747 lei.

Potrivit anunţului publicat pe SICAP, este vorba despre servicii de proiectare şi execuţie a lucrărilor de reabilitare a reţelei primare. Cei 7,36 km de reţele de transport al apei fierbinţi sunt repartizate în patru loturi:

– Magistrala I SUD Cămin CP3 – Cămin FPC27, pe o lungime totală de traseu de 2,96 km;
– Magistrala I SUD Cămin CM1 – Cămin CM11, pe o lungime totală de traseu de 1,99 km;
– Magistrala II SUD Cămin CC7 – Cămin CG9, pe o lungime totală de traseu de 0,31 km;
– Magistrala III SUD Cămin CS1 – Cămin CL5, pe o lungime totală de traseu de 2,10 km.

În vederea evaluării ofertelor, componenta financiară va reprezenta 55%, gradul de adecvare al graficului general de realizare a investiţiei publice va avea o pondere de 15%, calificarea şi experienţa personalului desemnat pentru executarea contractului 20%, iar perioada de garanţie acordată lucrărilor 10%.

Durata contractului este de 18 luni.

Termen limită pentru primirea ofertelor: 7 iunie.

În martie 2022, Consiliul General al Capitalei a aprobat un proiect de hotărâre privind modernizarea a cinci tronsoane din reţeaua de termoficare, totalizând 9,17 kilometri, la o valoare totală de 256.510.283 lei cu TVA (cinci tronsoane).

Potrivit raportului de specialitate, întregul sistem de transport şi distribuţie a apei fierbinţi, format din vane, ţevi de oţel, suporturi fixe şi mobile şi izolaţii termice, şi-a depăşit durata de viaţă, tronsoane importante din sistem având o vechime în funcţionare mai mare de 40 de ani.

„Acumularea apei provenită din infiltraţii sau avarii, în canalele şi în galeriile de termoficare a dus la accelerarea procesului de coroziune la care au fost supuse ţevile şi implicit la creşterea numărului de avarii în sistem. (…) În aceste condiţii, inevitabil au apărut „zone critice” în alimentarea cu căldură a consumatorilor din Municipiul Bucureşti, localizate în special în zone ca Militari, Pantelimon, Colentina, care au impus necesitatea reabilitării reţelelor termice primare. (…) Pentru a nu perturba infrastructura rutieră a oraşului prin atacarea simultană a unui număr mare de loturi, întregul proiect a fost etapizat în cinci obiective cu o lungime totală de 9,17 km”, prevede documentul. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE