PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Maramureş: Termenul de depozitare a deşeurilor menajere în judeţul Bihor, prelungit cu şase luni

Deşeurile menajere colectate de societatea de salubrizare din judeţul Maramureş vor mai fi depozitate încă perioadă de şase luni de zile în judeţul Bihor, a informat, marţi, prefectul Rudolf Stauder.

Conform acestuia, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, în conformitate cu art.2 din Hotărârea C.N.S.U nr. 45/2022, solicitarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă nr.4/2023 de prelungire a perioadei menţionate pentru o perioadă de şase luni.

Hotărârea nr. 13/2023 a CNSU prevede la art.2 propunerea ca tratarea şi depozitarea deşeurilor de la nivelul judeţului Maramureş să continue a fi asigurată la operatori autorizaţi din judeţul Bihor, municipiul Oradea.

„Tratarea şi depozitarea deşeurilor se va realiza pe bază de contract încheiat între autorităţile responsabile cu colectarea, depozitarea şi tratarea deşeurilor din judeţul Maramureş şi operatori economici autorizaţi din judeţul Bihor, municipiul Oradea”, a mai precizat Rudolf Stauder.

De asemenea, Instituţia Prefectului-Judeţul Maramureş va raporta lunar la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) stadiul îndeplinirii măsurilor pentru revenirea la starea de normalitate.

Totodată, hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a fost comunicată tuturor componentelor Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, precum şi Instituţiei Prefectului-Judeţul Bihor, Consiliului Judeţean Maramureş şi Instituţiei Prefectului-Judeţul Maramureş, pentru punerea în aplicare prin ordine şi acte administrative ale conducătorilor acestora. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE