PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Buzău: Contracte de asistenţă juridică la Primăria Municipiului pentru procesele intentate de către asociaţiile de protecţie a animalelor

Asociaţia „Hăpluţ şi prietenii” a dat în judecată firma SC „Urbis-Serv” SRL administrată de Primăria Buzău pentru a o determina să sterilizeze, să microcipeze, să înregistreze şi să oprească eutanasierea câinilor fără stăpân, motiv pentru care administraţia locală a alocat 100.000 lei, fără TVA, pentru angajarea unei firme de avocatură.

Decizia de a aloca bani suplimentari pentru servicii juridice a dat naştere unor discuţii aprinse în şedinţa de marţi a Consiliului Local Municipal, legate de cheltuirea unor sume suplimentare de la bugetul Primăriei Buzău.

„Opriţi tipul acesta de risipă a banului public pe servicii juridice. Avem jurişti, avem Departament juridic, sunt şi jurişti la primărie. Este o risipă, evident fără niciun efect…Bani aruncaţi”, a afirmat consilierul local Constantin Florescu.

Proiectul de hotărâre pentru aprobarea achiziţionării de către Societatea Comercială „Urbis-Serv” SRL Buzău de servicii juridice de asistenţă şi de reprezentare este considerat drept unul deosebit de important, au transmis reprezentanţii administraţiei locale, pentru că în situaţia în care procesul deschis de către asociaţia de protecţie a animalelor împotriva firmei Urbis-Serv S.R.L. ar urma să fie pierdut, atunci serviciul de ecarisaj ar putea fi desfiinţat.

„Nu avem suficiente competenţe şi sunt foarte puţini jurişti faţă de sutele de dosare pe care le avem. Juriştii de la primărie nu pot apăra firma Urbis care în momentul acesta nu are jurişti. Se pune în pericol Serviciul de ecarisaj, despre asta vorbim în momentul acesta. În momentul în care suntem atacaţi, făcuţi criminali şi se întâmplă tot felul de cazuri cu câinii în municipiul Buzău, trebuie să luăm măsuri să ne apărăm. Sunt zilnic zeci de plângeri pentru a lămuri situaţia câinilor fără stăpân. Au murit oameni în ţară, sper să nu se întâmple şi la Buzău”, a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Potrivit asociaţiei de protecţie a animalelor, administraţia locală ar trebui să se preocupe de sterilizarea patrupedelor şi de legalizarea unor servicii de profil.

„Vreau să vă atrag atenţia, în acest proiect de hotărâre de Consiliu Local, SC Urbis-Serv SRL, care apropo nu deţine legal niciun serviciu, faceţi o mare confuzie între serviciul de ecarisaj şi serviciul de gestionare al câinilor fără stăpân. Să nu mai dăm miliarde pe un serviciu care nu este înfiinţat, pentru că nu aveţi înfiinţat, domnule primar, serviciu de gestionare al câinilor fără stăpân. Se plâng reprezentanţii Urbis că dacă Asociaţia Hăpluţ şi prietenii ar câştiga respectivul proces, primăria va cheltui sume enorme de bani cu sterilizarea, microciparea câinilor. Am adus medici gratuit. Îmi spuneţi şi mie de ce toţi cei care adoptă câini fac cereri de adopţie şi li se dau câinii după mai bine de o lună? Ţinerea acelor câini acolo înseamnă fraudarea banilor publici”, a afirmat Sorin Udrea, reprezentant al Asociaţiei „Hăpluţ şi prietenii”.

Ulterior dezbaterii, proiectul privind alocarea a 100.000 lei pentru servicii de asistenţă juridică la SC Urbis-Serv SRL a fost aprobat de consilierii municipali. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE