PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Brăila: 3,5 milioane de lei din fonduri europene pentru reabilitarea taluzului Falezei Dunării

Taluzul Falezei Dunării din Brăila va fi reabilitat cu 3,5 milioane de lei, fonduri obţinute prin Programul pentru Pescuit şi Afaceri Maritime 2014-2020.

Primăria Municipiului Brăila a lansat licitaţia pentru începerea lucrărilor în cadrul proiectului „Amenajare taluz Faleza Dunării în scopul valorificării identităţii locale”, iar contractul are o valoare estimată totală de 3.520.850 de lei, care include servicii de proiectare şi execuţie.

Potrivit caietului de sarcini, lucrările vizează refacerea aleilor pietonale cu dale de piatră naturală, a parapeţilor şi a balustradelor pe zona mediană taluz şi a scărilor de acces, dar şi amenajarea de locuri de relaxare, montarea unor panouri digitale informative şi refacerea sistemul de iluminat public.

Proiectul prevede achiziţionarea a zece panouri digitale display exterior, pe care vor putea rula fotografii, filme, materiale de promovare a Brăilei, precum şi cumpărarea unui sistem de supraveghere video, camerele urmând să fie instalate de-a lungul zonei reabilitate.

Perioada de realizare a documentaţiei tehnice/proiectare este de o lună de la atribuirea contractului, iar perioada de execuţie a lucrărilor este de şase luni. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE