PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Primăria Braşov mai solicită finanţare de aproximativ 7 milioane de lei prin PNRR pentru alte 69 ecoinsule

Primăria Braşov a depus, joi, solicitare de finanţare pentru suma de aproape 7 milioane de lei prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru achiziţia unui număr de 69 de ecoinsule supraterane, care ar urma să se adauge celor 74 amplasate deja în municipiu, achiziţionate din bugetul local.

În luna februarie, municipalitatea braşoveană a obţinut finanţare pentru alte 275 de ecoinsule, tot prin PNRR.

„Astăzi (joi – n.r.) am reuşit performanţa să fim prima autoritate care a depus solicitare de finanţare pentru achiziţia de insule ecologice digitalizate destinate colectării selective a deşeurilor de la populaţie, în cadrul celei de a doua runde de apeluri pentru finanţare prin PNRR. La prima rundă am obţinut deja fonduri nerambursabile în valoare de 30 de milioane de lei pentru achiziţia a 275 de astfel de ecoinsule. Trecerea la acest sistem de colectare selectivă, în locul platformelor clasice de depozitare a deşeurilor, este un pas important spre a avea un oraş curat, un oraş civilizat, mai ales că nu putem vorbi de colectare selectivă fără a le oferi braşovenilor infrastructura necesară”, a declarat primarul Allen Coliban.

Cererea de finanţare a fost depusă după ce Consiliul Local a aprobat proiectul într-o şedinţă „fulger”, ce a avut loc la primele ore ale dimineţii.

Cele 69 de ecoinsule digitalizate vor fi tip 2, compuse din 5 containere supraterane staţionare şi pentru fiecare vor fi asigurate un număr de 200 de cartele de acces.

Achiziţia lor se va realiza de către MMAP în numele beneficiarilor, rata de finanţare acordată prin PNRR fiind de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului.

Valoarea totală a proiectului depus este de 8.079.504 lei cu TVA, din care cheltuielile eligibile sunt de 6.769.499 lei fără TVA. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE