PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Primăria Piatra-Neamţ se înscrie în programul „Rabla local” pentru 500 de maşini

Primăria Piatra-Neamţ se va înscrie în programul „Rabla local” pentru 500 de maşini şi va solicita Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) 1,2 milioane lei pentru casarea maşinilor mai vechi de 15 ani.

Primarul Andrei Carabelea a declarat, miercuri, într-un comunicat de presă remis AGERPRES, că va depune la AFM documentaţia necesară pentru înscrierea în program.

După publicarea pe site-ul instituţiei a listei cu oraşele înscrise în program şi semnarea contractului de delegare, se va lansa sesiunea de înscriere pentru persoanele fizice.

„Rabla local este o oportunitate pentru oraşul nostru, motiv pentru care am şi propus aprobarea înscrierii în acest program. Casarea a 500 de autoturisme mai vechi de 15 ani, cu grad ridicat de poluare, va avea un impact pozitiv asupra creşterii calităţii aerului, protecţiei spaţiilor verzi şi utilizării raţionale a locurilor de parcare. Stimulăm în acest fel înnoirea parcului auto şi reducem impactul negativ al autovehiculelor abandonate pe raza oraşului”, a precizat primarul Andrei Carabelea.

Contribuţia financiară din bugetul local va fi în valoare de 300.000 lei, adică 20% din valoarea întregii finanţări a programului local, iar de la AFM va fi solicitată suma de 1,2 milioane lei, reprezentând 80% din totalul sumei pentru casarea celor 500 maşini. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE